Četvrtak, 16. svibnja 2024.

ZATVARA SE CENTAR GRADA Tour of Croatia sutra prolazi kroz Koprivnicu

Biciklistička utrka ‘Tour of Croatia – Race Through Natural Beauty’ u utorak, 19. travnja, starta iz Osijeka te istog dana prolazi Koprivnicom koja se ove godine nalazi na trasi prve etape utrke sa završnim ciljem u Varaždinu.

Vozači kreću u 10 sati iz Osijeka, a s obzirom na njihovu prosječnu brzinu vožnje od 40-50 km/h u Koprivnici se očekuju između 13:30 i 15 sati. Stići će Podravskom magistralom od Kloštra Podravskog preko Đurđevca, Virja i Novigrada Podravskog do Koprivnice te potom produžiti prema Varaždinu preko Kunovec Brega i Cvetkovca.

U Koprivnicu će ući s obilaznice preko nadvožnjaka na Bjelovarsku cestu i nastaviti u Ulicu braće Radić. Nakon toga će skrenuti lijevo u Stari Brežanec, ravno u Mažuranićevu, desno u Starogradsku pa onda na Trg mladosti. U uži centar grada ući će Nemčićevom ulicom te će voziti preko Florijanskog trga u Starčevićevu, a Koprivnicu će napustiti preko Ivanjske i Pavelinske ulice i naposljetku Varaždinskom cestom.

Za vrijeme prolaska natjecatelja sve će ulice na toj trasi biti zatvorene za sav promet. Policija savjetuje vozačima teretnih vozila da biraju druge pravce jer će ih privremeno isključivati iz prometa. Sve ostale sudionike u prometu mole da postupaju prema uputama policijskih službenika i redara koji će zatvarati promet na trasi utrke.

Gledatelji ne smiju stajati na kolniku i utrku moraju promatrati s položaja na sigurnoj udaljenosti od ruba ceste, kako na njih ne bi naletjeli natjecatelji.

http://drava-info.hr/2016/03/ekskluzivno-tour-of-croatia-ove-godine-prolazi-kroz-koprivnicu/

zatvori