Petak, 26. travnja 2024.

NIKOLA POKRIVAČ: Pokazali smo da se možemo nositi s Rijekom, idemo po pobjedu

Pred nogometašima Slaven Belupa sutra je najvažnija utakmica sezone. Na domaćem travnjaku Gradskog stadiona naši će Farmaceuti ponovno ugostiti Rijeku, ali ovoga puta u uzvratnoj utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Slaven ima priliku ponoviti devet godina star uspjeh i plasirati se u finale Kupa gdje bi ga čekao Dinamo ili Hajduk.

Kakva je atmosfera u momčadi uoči susreta, slušateljima Radio Drave prenio je Vedran Purić.

Osjeća se, kako se približava ta vrlo važna utakmica, nešto pozitivno u zraku i nadam se da će ta pozitiva krenuti na dobro, da se nakon svih tih silnih remija plasiramo u finale.

A u Dravinom eteru predstavio se i Nikola Pokrivač, novo pojačanje Slaven Belupa koji je upravo u posljednjoj prvenstvenoj utakmici prvi puta istrčao na travnjak u dresu koprivničkog prvoligaša. Kako mu je u Koprivnici?

Prošla su dva mjeseca otkako sam ovdje i mogu reći sve najbolje što se tiče ljudi u klubu, grada i svega ostaloga. Osjećam se kao doma, ionako sam rođen tu blizu u Čakovcu, i mogu samo poželjeti da ovako potraje što dulje.

Pokrivač je svjestan važnosti utakmice i kaže – svi su spremni i čekaju prvi zvižduk.

Svi jedva čekamo, evo neki dan smo pokazali da se možemo nositi s njima i vrijeme je da prekinemo s tim neriješenim rezultatima jer nam sutra takav rezultat nije dovoljan. Moramo ganjati pobjedu i nadam se da će sreća biti na našoj strani.

Uzvratna utakmica polufinala Kupa između Slaven Belupa i Rijeke na rasporedu je sutra od 17 sati i 30 minuta na Gradskom stadionu. Pravdu će dijeliti Damir Batinić s pomoćnicima Daliborom Conjarem i Hrvojem Barišićem, svi iz Osijeka, te četvrti sudac Mario Zebec iz Cestice. Blagajne na stadionu bit će otvorene tri sata prije početka susreta, a očekuje se oko pet stotina gostujućih navijača.

zatvori