Petak, 26. travnja 2024.

DOLAZI RIJEKA Kopić: Ulazimo u utakmicu bez ikakvih kalkulacija

Nakon dvotjedne stanke zbog obaveza hrvatske reprezentacije, nogometaši Slaven Belupa na koprivničkom će travnjaku u četiri dana dva puta ugostiti nogometaše Rijeke. Prvi na rasporedu je prvenstveni dvoboj koji se igra u subotu na Gradskom stadionu.

Bit će ovo peti međusobni susret ovih ekipa. Rijeka je slavila jednom i to u zadnjoj utakmici, u Kupu, a ostale tri završile su bez pobjednika. Iako svi s nestrpljenjem očekuju uzvratnu utakmicu Kupa u utorak, trener Željko Kopić koncentriran je samo na sutrašnju, prvenstvenu.

Samo nam je ta prvenstvena utakmica u fokusu, bez obzira na to koliko je ona druga, u utorak, svima interesantnija. Mi smo koncentrirani na ovo što nas očekuje sutra. Dobro smo trenirali, čak smo se i u onom uskršnjem vikendu odmorili. Očekujemo utakmicu u pozitivnom ozračju i sigurno je da ćemo u nju ući bez ikakvih kalkulacija.

Što se tiče zdravstvenog biltena, nedostajat će već duže odsutni Goran Blažević i Vinko Međimorec, a upitan je i nastup Davida Arapa kojeg muči viroza. Trener Farmaceuta ne dvoji oko sastava: sutra će u prvih jedanaest istrčati Rozman, Purić, Musa, Edson, Štiglec, Paracki, Christensen, Jambor, Delić, Ozobić i Ejupi. Na klupi će po prvi puta od kada je došao biti i Nikola Pokrivač čijim je trudom i angažmanom u ovih četrdesetak dana Kopić vrlo zadovoljan.

O kvaliteti Rijeke sve se zna, a najbolji odgovor na njihovu igru sigurno nije povlačenje u vlastiti šesnaesterac i devedeset minuta obrane, smatra trener Farmaceuta:

Ajmo reći, pod navodnicima, caka svega je u igranju nogometa. Ako protiv takve ekipe koja je izuzetno dobra u sustavu, koja ima izuzetno kvalitetne individualce, koja egzistira od puno trke i presinga, ako se usredotočiš jedino na branjenje svoga gola mislim da unaprijed imaš jako male šanse. Tako da je prioritet uvijek pokušati igrati svoje i biti opasan pred protivničkim golom.

Otkad je pod vodstvom Matjaža Keka, Rijeka pokušava prelomiti cijelu utakmicu visokim presingom i napadačkom igrom u prvih petnaest minuta baš kao što je to pokušala i u prvoj kup-utakmici protiv Slavena. No, kako kaže Kopić, naši igrači svakodnevno rade na mentalnoj pripremi i spremni su za sve zadatke koji ih očekuju.

Utakmica se igra na Gradskom stadionu sutra, u subotu, s početkom u 19 sati.

zatvori