Subota, 27. travnja 2024.

FOTO&VIDEO: Rukometaši Koprivnice u posljednjim sekundama osvojili bod

Rukometaši Koprivnice došli su do vrijednog boda u 21. kolu Treće lige Sjever. U gimnazijskoj dvorani gostovala je Novska, a krajnji rezultat je bio 21:21. Praktički se cijela utakmica igrala gol za gol, a Koprivničancima je bod donio Antonio Pranjić iz sedmerca u posljednjim sekundama utakmice.

Odlično su naši rukometaši otvorili utakmicu i poveli 3:0 i 5:2. Ipak, gosti su se brzo pribrali i izjednačili na 6:6. Do kraja prvog poluvremena uglavnom se igralo gol za gol, a onda se Novska s dvije dobre obrane u posljednoj minuti odvojila na dva razlike i otišla na odmor s 12:10.

Nepune tri minute bile su potrebne Koprivnici da u drugom poluvremenu stigne Novsku i ponovno krene u rovovsku bitku za svaki gol. Igra je bila preslikana iz prvih trideset minuta – solidne obrane i mučenje u napadu. Ponovno se igralo gol za gol sve do rezultata 18:18. Tada, pet minuta prije kraja, suci isključuju Stričevića na dvije minute, a gosti to koriste i dolaze do dva pogotka razlike. Semafor je pokazivao 21:19 za Novsku i činilo se da je utakmica gotova. Ipak, borbena Koprivnica uspijeva smanjiti rezultat te se u posljednju minutu ušlo s jednim pogotkom zaostatka. Dvadesetak sekundi prije kraja utakmice, gosti prvo rade faul u napadu, a nakon brze kontre Koprivnice, i faul u obrani koji je donio sedmerac za domaće. Loptu je uzeo Antonio Pranjić i sigurnom realizacijom donio bod i slavlje Koprivničancima.

Bio je to njegov peti pogodak s kojim je postao najefikasniji igrač domaćina u susretu. Osim njega raspucan je bio i Peić s četiri te Dujaković i Karlović s po tri pogotka. Ovom pobjedom naši rukometaši su skočili na šesto mjesto prvenstvene ljestvice s 14 bodova, a idućeg vikenda ih očekuje zadnje kolo kada odlaze na gostovanje u Varaždin.

zatvori