Petak, 26. travnja 2024.

Pojedinačno prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne uvertira je za Europsko prvenstvo

Koprivnica će za otprilike mjesec dana ugostiti Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe. Ova vijest je potvrđena nakon 23. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske koje je održano u našem gradu minulog vikenda.

Više o domaćinstvu rekla nam je predsjednica Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Vesna Babić:

Sigurno je da će se Europsko prvenstvo održati u Koprivnici od 24. do 29. svibnja ove godine. S pripremama se već naveliko krenulo. Zasad se zna da će doći devet ekipa, a prijave za natjecanje traju do 24. travnja. Prema našim procjenama, očekujemo između 120 i 130 gostiju u Koprivnici.

Svečano otvorenje Europskog prvenstva bit će 24. svibnja u Domu mladih nakon čega će krenuti natjecanje u koprivničkoj Kuglani 2.

Podsjetimo, iza nas je 23. Prvenstvo Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne koje je također održano u koprivničkoj kuglani. Predsjednica Babić bila je izuzetno zadovoljna nakon natjecanja te nam je rekla:

Ovo je već četvrti put da se to prvenstvo održava u Koprivnici jer je Hrvatski športski savez slijepih, koji je organizator natjecanja, prepoznao našu Udrugu kao dobrog domaćina. Prvenstvo je održano u odličnoj sportskoj atmosferi. Iako su natjecatelji bili suparnici, sve je ostalo u prijateljskom i sportskom ozračju. Neki su zadovoljni svojim rezultatima, neki malo manje, ali smijeha i odlične atmosfere sigurno nije nedostajalo na Kuglani.

Od rezultata valja izdvojiti treće mjesto Ane Tkalčec u kategoriji B1 žene te sedmo mjesto Ivice Ferenčića u kategoriji B3 muškarci, a tokom natjecanja su se vodili zanimljivi razgovori o predstojećem Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe koje će se održati upravo u Koprivnici.

zatvori