Srijeda, 26. lipnja 2024.

PRAZNIK RADA Željko Joksimović, Pavel, Park znanosti, Pan fest… i naravno – grah

Središnji događaj predstojećeg vikenda u Koprivnici bit će proslava 1. svibnja, Praznika rada.

Glavna zvijezda bit će, naravno, Željko Joksimović, ali nastupit će i drugi izvođači, najavio je dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić: – U subotu u 20 sati na našem gradskom trgu imamo koncert Pavela. U nedjelju su predgrupa naši domaći Tragovi koji postaju sve popularniji i popularniji, a od 21 sat počinje završetak jednog lijepog vikenda, koncert regionalne pjevačke zvijezde Željka Joksimovića.

No, neće sve ostati na glazbi. Bit će tu i: – … edukativne radionice u parku, sajam cvijeća, starih zanata i naravno nezaobilazan Podravkin prvomajski grah u nedjelju od 14 sati – kazao je Jakšić te najavio kako će biti podijeljeno oko četiri tisuće porcija graha.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb posebno je istaknula Park znanosti koji će u gradskom parku biti postavljen u subotu i nedjelju od 8 do 22 sata. Riječ je, kaže Hleb, o zanimljivim i edukativnim instalacijama: – … u kojima je na nekakav urban način pokušano prezentirati znanja iz fizike, astronomije i psihologije. Nadam se da će mladi, a posebno djeca, u njemu uživati, pa ako bude dobar odaziv možda ćemo takav park postaviti i trajno u našoj Koprivnici.

A kako je proslava praznika rada već tradicionalno i Pan fest, Petra Švarc iz Carlsberga najavila je, osim promocije Kraljevskog Pana, i druga iznenađenja – no nije htjela otkriti o čemu se radi: – U aktivnostima koje će zasad ostati iznenađenje i još malo u tajnosti pridružit će nam se i ekipa Renesansnog festivala. Neću sad odavati detalje, neka nešto ostane za otkrivanje i na samom Panfestu.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Dodajmo za kraj kako će nedjelja tradicionalno početi budnicom gradskog Puhačkog orkestra koji će svirati koprivničkim ulicama. Prije središnjeg glazbenog programa u nedjelju navečer nastupit će i dječji vrtići Smiješak i Tratinčica, Plesni studio Jump te koprivničke mažoretkinje. Tragovi pozornicu preuzimaju u 19, a Joksimović u 21 sat.

Cijeli program i satnicu proslave Praznika rada – Pan festa možete pronaći ovdje.

zatvori