Petak, 26. travnja 2024.

RIJEŠENO I ĐAKOVO Nova rutinska pobjeda naših rukometašica

Rukometašice Podravke Vegete u koprivničkoj dvorani Srednje škole upisale su novu rutinsku pobjedu: u 25. kolu Prve hrvatske rukometne lige svladale su Đakovo rezultatom 45:13. Bila je to zadnja utakmica pred domaćom publikom za naše rukometašice koje su već u prošlom kolu osigurale naslov prvakinja Hrvatske.

Od samog početka Podravka je diktirala tempo i već je u 10. minuti rezultat bio 9:3. Do kraja poluvremena naše rukometašice su iz minute u minutu povećavale vodstvo te je na kraju prvog dijela rezultat bio 28:7.

U nastavku susreta sve igračice trenera Gorana Mrđena dobile su priliku, a to se nije odrazilo ni na igru ni na rezultat. Baš kao i u prvom dijelu nizali su se golovi u mreži Đakovčanki, a krajnji rezultat bio je 45:13. Najefikasnije u redovima Podravke bile su Korina Karlovčan s 8 i Sara Šenvald s 9 pogodaka.

U idućem kolu naše rukometašice gostuju u Rijeci gdje će igrati protiv Zameta kojeg su u prvom dijelu sezone svladale u Koprivnici 28:20. Bit će to posljednje kolo prvenstva Hrvatske nakon kojeg Podravku očekuje borba za novi trofej. Naime, Koprivničanke od 12. do 14. svibnja sudjeluju na Festivalu rukoometa u Umagu gdje će odigrati još dvije kup utakmice.

zatvori