Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta tijesno pobijedila Lokomotivu

Rukometašice Podravke Vegete tijesno su pobijedile Lokomotivu u večerašnjem derbiju domaćeg rukometnog prvenstva. Konačni rezultat glasio je 17:16 (8:8 na poluvremenu).

Bila je to utakmica s mnogo grešaka i brzopletosti, a rezultat je cijelo vrijeme bio tu negdje. U čitavom desetominutnom rasponu između 46. i 56. minute nijedna ekipa nije uspjela zabiti gol. U takvoj situaciji, utakmicu je vjerojatno prelomila Mirjana Milenković: nakon osam obrana Ivane Kapitanović, Milenković je obranila sedmerac, a potom i napad na 16:14. Tako je Podravka u 58. minuti otišla na 17:14, a Lokomotiva je do kraja uspjela zabiti još dva gola za konačnih 17:16.

U prethodnoj utakmici slavila je Lokomotiva, također s jednim golom prednosti. Nakon ove pobjede naše su rukometašice praktički osigurale naslov prvakinja: za to su im u preostale četiri utakmice dovoljna dva boda, a protivnici su im Split 2010 i ŽRK Split u Splitu, Đakovo u Koprivnici i Zamet u Rijeci.

Foto: Ivo Čičin-Mašansker / rk-podravka.hr
Foto: Ivo Čičin-Mašansker / rk-podravka.hr

UTAKMICA 23. KOLA 1. HRL ZA ŽENE
PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 17:16 (8:8)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 400. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru). Nadzornik: Zlatko Ladić (Sračinec).
PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (8+0), Milenković (2+1); Nikšić 1, Dežić, Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 4, Milošević 1, Džono 1, Nemaškalo 6(1), I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 4(1), Franković. TRENER: Goran Mrđen.
LOKOMOTIVA: Razum (15+0), Krmpotić (-+0); Krešić, Ljubičić 1, Tvorić 1, Debelić, L. Kalaus 3, D. Kalaus 3, Oremović 3, Markov, Prevendar, Kragić, Živko, Čalušić 5(1), Zagorščak, Kajfeš. TRENER: Silvio Ivandija.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Lokomotiva 2(1).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 min. (Milošević, Nemaškalo), Lokomotiva 4 min. (Debelić, Ljubičić).
IGRAČICA UTAKMICE: Mirjana Milenković (Podravka Vegeta).

zatvori