Srijeda, 26. lipnja 2024.

Protiv KC plina podignut optužni prijedlog zbog – zagubljenog maila

Viša tržišna inspektorica Carmen Keber podnijet će optužni prijedlog protiv koprivničke gradske tvrtke Koprivnica plin. O svojoj namjeri inspektorica je informirala stranku koja je Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva gospodarstva podnijela predstavku protiv Koprivnica plina.

Inspektoričin odgovor javnosti je proslijedila Građanska inicijativa Koprivnica kakvu zaslužujemo zacrnivši pritom podatke o podnositelju predstavke.

Riječ je o manjem propustu, pojasnio je Dravi.info direktor Koprivnica plina Marinko Bagarić: – Radi se o tome da nismo na vrijeme odgovorili na drugi prigovor ili drugu žalbu jednom korisniku koji je nezadovoljan računom za grijanje u jednoj Šparnoj hiži.

Riječ je o prigovoru na račun od 240,00 kuna uvećan za PDV, za koji u Koprivnica plinu nisu ni znali da je podnesen, kaže Bagarić: – Mi nismo ni znali za taj prigovor. Nije došao poštom da bi bio urudžbiran već ga je nezadovoljan potrošač poslao neuobičajenim mailovima, odnosno za razliku od dotad na drugu mail adresu. Kolegica koja je odgovorna za tu adresu tih je dana bila na bolovanju, nije bila na poslu i nije pročitala tu poštu. Mi stoga naprosto nismo znali da je prigovor došao. Kad je inspektorica došla k nama, mi smo se iznenadili. Zašto bismo odgovarali kad ništa nismo primili? Nismo znali da je predstavka stigla mailom, a našli smo je tek uz pomoć informatičara. Priznali smo da je to naš propust i povjerenstvo se odmah sastalo i u najkraćem roku odgovorilo nezadovoljnom potrošaču, isto kao i prvi puta. Jedina je razlika što to nismo odradili u roku jer nismo znali da je prigovor stigao k nama – objašnjava Bagarić.

Zakon o zaštiti potrošača predviđa za prekršitelje kazne. Za pravnu osobu, a to je Koprivnica plin, predviđena je kazna od 10.000 do 100.000 kuna dok za isti taj propust odgovorna osoba u pravnoj osobi, dakle direktor Bagarić, može biti kažnjena s 10.000 do 15.000 kuna. Bagarić kaže da se nada da kazne ipak neće biti predrastične jer ima argumente kojima će se direktor i tvrtka braniti na sudu.

zatvori