Srijeda, 26. lipnja 2024.

OCJENJIVANJE GOTOVO Sljedećeg tjedna doznajemo koji projekti dobivaju gradski novac

Postupak ocjenjivanja prijavljenih projekata koji prema kriteriju javnog interesa konkuriraju za gradski novac je u završnoj fazi.

Nakon administrativne provjere svoj su posao završili i ocjenjivači te gradska administracija koja će sve dokumente sutra dostaviti gradonačelnici Vesni Želježnjak kako bi ona donijela konačnu odluku. Rekao je to Dravi.info pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski:

Tako da ćemo od sljedećeg tjedna, kad gradonačelnica donese zaključak, krenuti s potpisivanjem ugovora i realizacijom cijelog ovog posla. Ja svakako planiram da ćemo pozvati sve one koji su prošli ali i one koji nisu prošli na natječaju da im javno, transparentno prikažemo rezultate, kriterije i sve ostalo, da čujemo njihove primjedbe, sugestije i pohvale i da se onda dogovorimo što i kako dalje.

Hoće li javnost konačno doznati i tko su bili ocjenjivači prijavljenih programa?

Nećete doznati tko su bili ocjenjivači jer sam im od prvog dana garantirao njihovu potpunu anonimnost. Tako smo im osigurali uvjete za rad, ali i da bi se idućih godina htjeli javiti za ocjenjivače, a ne da ih netko zaustavlja na cesti i pokušava lobirati. Odgovornost za sve ono što je dobro, ali i za sve ono što nije dobro, preuzet ćemo po zapovjednoj odgovornosti ja kao pročelnik i gradonačelnica kao “vrhovni zapovjednik”.

Podsjetimo i da oni koji nisu prošli administrativnu provjeru do gradskog novca mogu preko programa jednokratnih potpora, naravno u slučaju da zadovoljavaju kriterije te da predlažu kvalitetne programe.

Pročelnik Ledinski kaže da je obveza gradske uprave uvijek tražiti mogućnost kako realizirati sve dobre projekte.

zatvori