Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NIKOLA JAMBOR: Želimo pobijediti Lokomotivu i stvoriti pravo ozračje za finale Kupa

Nakon velike pobjede protiv Rijeke i plasmana u finale Hrvatskog nogometnog kupa, nogometaše Slavena Belupa čekaju nove obaveze u domaćem prvenstvu. Farmaceuti sutra odlaze u Zagreb gdje će igrati protiv Lokomotive.

Bit će ovo četvrti međusobni susret ovih dviju ekipa; dvaput su podijelile bodove, a u posljednjoj je Lokomotiva uvjerljivo slavila u Koprivnici s 3:0.

Optimisti jesmo, ali ovakve utakmice, poslije takvih pobjeda, posebno kada idemo na gostovanja za koja znamo da na njima nismo ekstra stabilni, nose jako puno zamki – najavio je Slavenov trener Željko Kopić. – Pokušat ćemo se za njih pripremiti i paziti na to da nam stečeno samopouzdanje ne prijeđe onu potrebnu granicu i da sve to ne ode u kontra smjer.

Kopić sutra sigurno ne može računati na ozlijeđene Blaževića i Međimorca, a kako i sam kaže, moguće je da još neki igrači otpadnu nakon napornog dvostrukog programa protiv Rijeke.

Ponajbolji igrač Slavena u posljednjim utakmicama sigurno je mladi Nikola Jambor. Koprivnički dečko koji iz utakmice u utakmicu prikazuje zašto ga smatraju najvećim domaćim talentom postao je važna karika veznog reda Farmaceuta. Lokomotivu smatra opasnom ekipom, ali vjeruje da su on i njegovi suigrači spremni za sve izazove: – Lokomotiva ima fantastične igrače poput Grezde i Filoća, a tu je i naš problem gostovanja, ali mi u svaku utakmicu idemo maksimalno – kaže Jambor. – Želimo već sutra započeti niz dobrih igara i rezultata kako bismo u što boljem ozračju dočekali Dinamo u finalu Kupa u Osijeku.

Utakmica u Zagrebu igra se u subotu s početkom u 15 sati, a naši nogometaši bi još jednom pobjedom sigurno osigurali ležerniju završnicu prvenstva i mogućnost da se momčad u potpunosti fokusira na finale Kupa.

zatvori