Petak, 26. travnja 2024.

PORAZ U ZAGREBU Slaven nije uspio iznenaditi Lokomotivu

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u utakmici 30. kola Prve hrvatske lige u Zagrebu od Lokomotive, rezultatom 2:0. Iako su mnogi mislili da će dvije odlične utakmice protiv Rijeke i velik uspjeh u Kupu podići samopouzdanje naših igrača te da će na taj način doći do novih prvenstvenih bodova, to se ipak nije dogodilo.

U odnosu na utakmicu polufinala Kupa s Rijekom, trener Željko Kopić odlučio se za dvije promjene. Umjesto Purića i Savića ušli su Barić i Pokrivač. Na najgori mogući način otvorio je Slaven utakmicu te je gubio već u petoj minuti. Kombinirali su Capan i Marić koji je zaobišao Rozmana i lagano poentirao za 1:0.

Nakon tog gola naši nogometaši preuzeli su konce igre. Odlične prilike imali su Ozobić i Jambor, ali je u oba slučaja Lokomotivin Zelenika sačuvao svoja vrata netaknutima.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak bezuspješne dominacije Farmaceuta. Iako su dominirali i prijetili, naši nogometaši nisu uspjeli doći do izjednačenja. Nade su ugasnule u 68. minuti kada je Nikola Pokrivač dobio drugi žuti karton i ostavio Slaven Belupo s desetoricom na terenu.

Utakmica je tada ušla u mirnije vode, Lokomotiva je rutinski privodila susret kraju, a desetak minuta prije kraja Cekici je stavio točku na i. Snažnim udarcem s vrha šesnaesterca poslao je loptu iza Rozmana i zabio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Ovim porazom Slaven Belupo ostao je na sedmom mjestu s 31 bodom, a u idućem kolu u Koprivnicu stiže splitski Hajduk. Utakmica će se igrati na Gradskom stadionu u subotu s početkom u 15 sati.

MAXTV PRVA LIGA, 30. KOLO:
LOKOMOTIVA – SLAVEN BELUPO 2:0 (1:0)
ZAGREB – Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja 200. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Marko Stolnik (Varaždin).
LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Zelenika – Karačić, Perić, Prenga, Bručić – Capan, Šunjić – Fiolić, Pamić, Grezda – Marić. TRENER: Sreten Ćuk.
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Barić, Musa, Edson, Štiglec – Paracki, Jambor, Pokrivač – Christensen, Ejupi, Ozobić. TRENER: Željko Kopić.

zatvori