Subota, 11. svibnja 2024.

Lisjak (HDZ): Komunalac šalje obračune s nemogućim rokom plaćanja

Zašto Komunalac građanima ne daje pravu priliku za pravovremeno plaćanje računa, zanima HDZ-ovog gradskog vijećnika Marijana Lisjaka.

– Komunalac je obračun za plin, vodu i smeće za siječanj, veljaču i ožujak poslao potrošačima i primili su ga 14. travnja. Na svim obračunima su dugovanja. Na svim tim obračunima naveden je rok za plaćanje 15. travnja. Molim lijepo nekoga da mi objasni da li se to oni šale, ili su oduzeli građanima rok za plaćanje režija, da ih tako nazovem – rekao je Lisjak na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Ako je obrazloženje da je riječ o sustavnoj pogrešci, onda netko u Komunalcu ne zna raditi svoj posao, kaže Lisjak te se pita kako je moguće da građani razliku za ožujak dobiju 14. s rokom plaćanja 15.-oga. Isto se dogodilo i s obračunom usluga za 2015. godinu, podsjeća Lisjak te dodaje: – Mislim da je vrijeme da počnemo ozbiljno raditi, da ljudima dozvolimo vrijeme za plaćanje računa i da si ne radimo duple poslove. Obračune treba naplatiti, ali barem sačekajte da ljudi plate račune u roku koji im je dozvoljen.

Vijećnik Lisjak je tražio da mu se konkretno i jasno odgovori zašto sezonski obračuni dolaze potrošačima prije nego što uopće prođe redovni rok za plaćanje računa a gradonačelnica Vesna Želježnjak je odgovorila: – Mislim da u ovom trenutku od mene ne možete očekivati ishitreni odgovor. Sigurna sam da ćemo vam odgovor dati, ali ne sada i ne ovdje. Ispitat ćemo o čemu se radi i obavijestit ćemo vas kao i sve ostale vijećnike koje to sigurno zanima.

zatvori