Subota, 27. srpnja 2024.

Koprivnica u lovu na novo iznenađenje u gostima

Nogometaše Koprivnice, nakon nesretno izgubljenih bodova protiv ludbreške Podravine u samoj završnici utakmice, očekuje težak zadatak u 24. kolu Treće hrvatske nogometne lige – istok. Naime, naši nogometaši gostovat će u Bijelom Brdu kod petoplasiranog BSK-a. U prvom međusobnom susretu, igranom u Koprivnici još u listopadu, rezultat je bio 2:2.

Trener Koprivnice Želimir Mešnjak ponovio nam je kako je izuzetno zadovoljan utakmicom odigranom u srijedu. Stvarale su se akcije, igralo se kombinatorno, no nerealizirane prilike na kraju su stajale Koprivnicu dva boda. Iako je teško brzo se oporaviti od šoka s utakmice protiv Podravine Mešnjak optimistično najavljuje nedjeljno gostovanje:

Kada sam preuzeo ekipu Koprivnice, plan za prva tri kola bio je pet bodova po principu – bod u gostima, tri kod kuće. Međutim, sada kada sam snimio situaciju i iznutra mislim da ova ekipa ima veliki potencijal i da možemo i u gostima igrati na pobjedu. No, imamo svojih mana i svojih problema na kojima moramo raditi i koje moramo anulirati. Ipak, uvjeren sam da, ukoliko pristup bude kao i do sada, da ćemo se iz Bijelog Brda vratiti s bodom ili bodovima.

Osim realizacije, Mešnjak problem vidi i u neiskustvu mlade ekipe koja teško završava utakmicu bez primljenog gola.

Ova ekipa, na žalost, još uvijek nema tu stabilnost da odigra utakmicu “na nulu”, da pobjedimo sa 1:0. Nama se naprosto mora dogoditi neki problem u fazi obrane: individualna greška, taktičko postavljanje, izlet vratara… Radimo na tome svakodnevno i vrijeme je, možda već sad od Bijelog Brda, da krenemo s igrom “na nulu”, kako se kaže, i da pobijedimo s netaknutom mrežom.

Umora i sitnih ozljeda ima, no kako kaže Mešnjak, premalo je kola do kraja i previše Koprivnici gori pod nogama da bi se od toga stvarali veliki problemi. Može li naš trećeligaš do još jednog iznenađenja u gostima saznat ćemo u nedjelju poslije utakmice koja počinje u 16 sati.

zatvori