Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

JADRANKA LAKUŠ: Djeca u Koprivnici imaju mnogo toga što u drugim gradovima nemaju

Predsjednica koprivničkog Društva naša djeca Jadranka Lakuš po drugi je put imenovana u Izvršni odbor Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Veliko je to priznanje, ali i nova obaveza, rekla je Dravi.info: – To je svakako priznanje za sve što sam do sada napravila, ali ujedno i nova obaveza, novi poslovi i odgovornosti. Savez, kao najstarija i najrenomiranija udruga koja se bavi aktivnosti za djecu i s djecom, stalno raste. Radimo nove projekte i sve više se uključujemo na zaštitu i unaprjeđenje dječjih prava, a uključujemo se i u mnogobrojne europske projekte. Bit će jako puno posla – kazala je.

Ovaj izbor potvrđuje i da je naše gradsko Društvo prepoznato na nacionalnoj razini. Podsjetimo da se u Koprivnici provode brojni programi kao što je rad s Dječjim gradskim vijećem, lutkarsko kazalište ili projekt pak projekt prevencije dječje pretilosti, a u planu je i dosta novih. – Mi pratimo trendove, idemo dalje. Posebno mislimo raditi na unaprijeđenju dječjih prava, oformljivanju dječjih foruma kao posebnog vida dječjeg djelovanja i jačanju suradnje sa starijima. Planiramo i novi projekt vezan za tradiciju vezan za čuvanje tradicijskih dječjih podravskih igara – najavila je Lakuš.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Početak provedbe tog projekta planiran je za ovogodišnje Podravske motive, a predsjednica koprivničkog Društva najavljuje nastavak i proširenje Dječjeg renesansnog kraljevstva na Renesansnom festivalu. Spomenimo i da će sljedeće godine biti deset godina otkako je Koprivnica, među prvim gradovima, postala grad prijatelj djece. – Koprivnica je doista grad prijatelj djece i u našem gradu se za djecu jako puno radi. Puno toga mislimo da se podrazumijeva i da je normalno, ali ja vam kažem, koja radim u Savezu i koja vidim, da drugi gradovi to nemaju – zaključila je.

zatvori