Subota, 28. rujna 2024.

Pri kraju izbori u koprivničkim temeljnim ograncima HDZ-a

Izborni proces po temeljnim ograncima Hrvatske demokratske zajednice u Koprivnici privodi se kraju.

Tako je jučer za predsjednika Temeljnog ogranka na Lenišću umjesto Maje Kresonje izabran Mladen Fajdetić. Večeras će biti održana još preostala dva izbora – u prigradskim naseljima Herešin i Draganovec.

HDZ u Koprivnici ima 18 temeljnih ogranaka i trenutno broji 1.034 člana. No stvarni broj članova ove stranke bliži je brojci od 1.100, rekao je Dravi.info predsjednik Ernest Forjan te obrazložio da je u stranku stiglo dosta pristupnica, osobito mladih ljudi, no s obzirom na unutarstranački izborni proces, trenutno se s učlanjenima stalo.

Članovi HDZ-a u nedjelju će birati predsjednika stranke na nacionalnom nivou. Jedini kandidat za tu funkciju je aktualni predsjednik Tomislav Karamarko, za kojega će glas moći dati u sjedištu stranke u Vargovićevoj od 8 do 19 sati.

U subotu potom, 23. travnja, slijede izbori na gradskom nivou u Koprivnici. Dvjestotinjak izaslanika će u Domoljubu birati predsjednika i članove Gradskog i Nadzornog odbora stranke, izaslanike za Županijsku skupštinu stranke te jednog izaslanika za Sabor HDZ-a.

Slušaj uživo
zatvori