Srijeda, 24. travnja 2024.

Slavenovi pioniri izborili finale Hrvatskog kupa!

Svržnjakovim hat-trickom mladi su Slavenaši sasvim zasluženo slavili u uzvratu polufinala, a protivnik u finalnom susretu najvjerojatnije će im biti zagrebački Dinamo.

Pioniri Slaven Belupa ostvarili su danas velik uspjeh plasiravši se u finale Hrvatskog nogometnog kupa! Nakon pobjede u Osijeku 2:0, mladi Farmaceuti dovršili su posao i u uzvratnoj utakmici na koprivničkom Gradskom stadionu slavili s velikih 3:0.

Od samog početka vidjelo se da su naši mladi nogometaši puno kvalitetnija momčad te da je pitanje minute kada će pasti prvi gol. A on je došao u jedanaestoj minuti: jednu odličnu loptu Brkovića iskoristio je Svržnjak i mirno poentirao za 1:0. Samo tri minute kasnije ponovno je isti dvojac sudjelovao u akciji za gol. Centrirao je još jednom Brković, a Svržnjak zabija glavom svoj drugi pogodak.

Dominirali su igrači Slavena cijelu utakmicu, a točku na i postavio je još jednim pogotkom Svržnjak. Prošetao se kroz cijelu obranu Osijeka i lagano poentirao za svoj hat-trick. Do kraja je razlika mogla biti i puno uvjerljivija, ali su naši dečki ipak dali malo popusta vršnjacima iz Osijeka.

– Utakmicu smo zaista odigrali, reći ću, profesionalno. Sve ono što pokušavamo usaditi djeci kroz treninge oni su sposobni odraditi i prezentirati kroz igru. Iz toga proizlazi da je ovo jedna kvalitetna generacija koja je sasvim zasluženo ušla u finale Kupa i, vjerujte, nismo rekli zadnju riječ u ovom natjecanju. Ovo su karakterni momci, stvarno talentirani igrači, jednostavno ponos Slaven Belupa – rekao nam je trener pionira Zvonimir Kelek.

Lijepo je bilo vidjeti i stotinjak ljudi na tribinama koji su svaki odličan potez ispratili pljeskom. Utakmicu su pratili i pojedini seniori Slaven Belupa i Koprivnice što je sigurno bio dodatan motiv za mlade Farmaceute.

Finale Kupa najvjerojatnije će se igrati 18. svibnja u Vinkovcima. O pobjedniku će odlučivati jedna utakmica, a najizglednije je da će protivnik pionirima Slavena biti zagrebački Dinamo.

SLAVEN BELUPO: Kiš, Krištofić, Lisjak, Fusić, Štritar, Liklin, Svržnjak, Jakupek, Krancilbinder, Brković; još su igrali: Kožarić, Delić, Golubić, Lovnički i Tot.

zatvori