Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Dvije ekipe koprivničkog Gradskog društva Crvenog križa idu na državno natjecanje

Ekipe mladih Crvenog križa Srednje škole Koprivnica i Osnovne škole Koprivnički Bregi plasirale se na državno natjecanje.

Naime, ove subote je u Českoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog u Daruvaru održano Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa za ekipe s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, a prva mjesta u obje kategorije osvojile su ekipe Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Prvo mjesto u ekipi podmlatka osvojila je Osnovna škola Koprivnički Bregi, a u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica. Ekipe su pokazale svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te prvoj pomoći, dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Naše ekipe predstavljat će Koprivničko-križevačku županiju na državnom natjecanju koje će se održati sredinom svibnja u Kninu.

zatvori