Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Denis Pleše i Fran Tisaj na Sljemenu uzeli šest zlata i četiri naslova prvaka države

Naši triatlonci Denis Pleše i Fran Tisaj proteklog su vikenda nastupili na XC duatlonu ‘Green Devil Weekend’ u Parku prirode Medvednica te kući ponijeli čak šest zlatnih medalja.

U subotu je održano 1. Prvenstvo Hrvatske u supersprint kros duatlonu koje je ujedno bilo i Prvenstvo grada Zagreba. U nedjelju je, pak, održana dvostruko dulja utrka – 4. Prvenstvo Hrvatske u sprint kros duatlonu. Utrka se vozila po teškim i zahtjevnih stazama, trčalo se po obroncima Medvednice i vozilo mountain biciklima po strmim šumskim stazama.

denis green devilNa subotnjem supersprintu, koji je obuhvaćao kilometar i pol trčanja, šest kilometara bicikla i dodatnih 750 metara trčanja, Denis Pleše nastupio je u juniorskoj konkurenciji, a Fran Tisaj po prvi puta na službenom natjecanju u kadetskoj. Fran je osvojio odlično četvrto mjesto, ali je ujedno – kao član Triatlon kluba Zrinski iz Zagreba – osvojio i zlatnu medalju kao najbolji kadet na Prvenstvu grada Zagreba. Denis je osvojio zlatnu medalju, a time i naslov državnog prvaka u supersprint kros duatlonu. Osim toga, sa svojim timom TK Zrinski Novatec osvojio je i ekipni naslov prvaka Hrvatske u apsolutnoj konkurenciji. No, ni to nije sve: osvojio je i Prvenstvo grada Zagreba u juniorskoj konkurenciji, tako da su dva zagrebačka zlata pripala Koprivničancima.

Dvostruko dulja utrka, rezervirana za starije natjecatelje, održana je u nedjelju. Sastojala se od tri kilometra trčanja, 12 kilometara vožnje bicikla te ponovno kilometar i pol trčanja. Denis Pleše ponovio je uspjeh od prethodnog dana te uzeo i drugi naslov prvaka Hrvatske, ovoga puta u sprint kros duatlonu. Također je sa svojom zagrebačkom ekipom ponovno osvojio i ekipnu zlatnu medalju.

Tako su se na samom početku triatlonske sezone naši natjecatelji vratili sa Sljemena s ukupno šest zlatnih medalja. Zbog ozljede ovoga im se puta nije pridružio treći koprivnički triatlonac, Luka Radotović, ali pokazali su da u novu sezonu ulaze više nego spremni.

Sljedeće trening-natjecanje održat će se iduće nedjelje na varaždinskom Aquacityju, a početkom svibnja koprivnički triatlonci kreću i u osvajanje europskih natjecanja. Prvo ih čeka u Ptuju u Sloveniji.

zatvori