Četvrtak, 18. travnja 2024.

Novigraci slavili protiv Legrađana, Panonija dobila Sesvećane

Odigrane su gotovo sve utakmice 15. kola Prve i Druge županijske nogometne lige, 13. kola 3. ŽNL grupe Koprivnica i 12. kola 3. ŽNL grupe Križevci.
Prva ŽNL

Veliko iznenađenje desilo se u subotu u Cvetkovcu gdje su mladi Đelekovčani otkinuli dva boda vodećem Tehničaru. Iako su domaćini bili bolji cijelu utakmicu i imali kazneni udarac nikako nisu uspjeli svladati raspoloženog golmana Osvita Matiju Međimorca. U drugoj utakmici subotnjeg programa Križevčani su se poigrali s Fugaplastom koji je na teško gostovanje došao bez dva najbolja igrača, Volfa i Galinca. Gosti su primili prvi pogodak već u prvoj minuti kada je Vedriš postigao autogol. Do kraja susreta Križevci su nemilice punili mrežu Fugaplasta te je krajnji rezultat bio velikih 6:0.

Nedjelja nam je donijela stopostotni učinak domaćina. U Ivancu su snage odmjerili Sloga i Bratstvo. U vrlo izjednačenoj utakmici, prepunoj šansi, bolji su bili domaćini rezultatom 2:1.

Kloštranska Mladost ugostila je Tomislav iz Žabna i uspisala laganu pobjedu s 4:0. S ova tri boda su uspjeli smanjiti zaostatak za Tehničarem na devet bodova, ali će ta prednost ipak vrlo vjerojatno biti nedostižna do kraja sezone. U derbiju nedjeljnog programa Mešnjak je uspio svladati svoj Legrad. Pogodak Smidta bio je dovoljan za tri boda Drave.

A kad već nema uzbuđenja na vrhu tablice, Peteranec i Molve su uspjeli zakuhati borbu za opstanak. Peterančani su u drugom poluvremenu slomili otpor Sesvećana te su se golovima Kovačeka, Budoša i Sobote uspjeli primaknuti zoni spasa, a Molvarci su se pobjedom od 1:0 protiv Prekodravca u potpunosti približili Kunovčanima i Sesvećanima te su sada samo jedan bod iza svojih konkurenata za opstanak.

Druga ŽNL

15. kolo Druge županijske lige nije nam donijelo promjene na vrhu, ali je zato promijenilo predznak ispred bodovnog stanja u Bregima: Čmelini su igrači pobjedom uspjeli ući u bodovni plus i sada imaju dva boda. No, krenimo redom.

Prva utakmica Druge lige igrala se u subotu u Miklinovcu gdje su u derbiju začelja Miklinovčani osvojili tri boda protiv Poleta i tako im odmaknuli na šest bodova prednosti. Rezultat utakmice bio je 4:0.

Nedjeljni program donio nam je nove pobjede vodećeg trojca. Puno teže od očekivanog su Drnjančani dobili GOŠK. Gosti su na poluvrijeme otišli sa 0:1, ali tu prednost nisu uspjeli sačuvati i u drugom poluvremenu. Domaćin je preokrenuo rezultat i pobijedio s 2:1.

Ferdinandovac je slavio protiv Reke 3:1, a Tehnika se lako obračunala s gostima iz Vojakovca te im zabila šest komada; utakmica je završila 6:1. U ostalim susretima Bregi su pobijedili Hrvatski bojovnik s 3:0 i tako maknuli minus ispred svog bodovnog salda. Omladinac i Mladost iz Sigeca su u vrlo borbenoj i oštroj utakmici podijelili bodove rezultatom 1:1, a Starigrad je uspio doći do svoje druge gostujuće pobjede u nastavku sezone, bolji su bili od Hlebina 1:0.

Rezultati:

Prva ŽNL – 15. kolo

Cvetkovec: Tehničar 1974 – Osvit 0:0
Križevci: Križevci – Fugaplast 6:0
Koprivnički Ivanec: Sloga – Bratstvo 2:1
Peteranec: Panonija – Drava (Podravske Sesvete) 3:0
Molve: Mladost – Prekodravac 1:0
Kloštar Podravski: Mladost – Tomislav (Sv. I. Žabno) 4:0
Novigrad Podravski: Drava – Graničar (Legrad) 1:0

Druga ŽNL – 15. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Polet 4:0
Koprivnički Bregi: Mladost – Hrvatski bojovnik 3:0
Herešin: Omladinac – Mladost (Sigetec) 1:1
Drnje: Tomislav – GOŠK 2:1
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Reka 3:1
Hlebine: Lipa – Starigrad 0:1
Koprivnica: Tehnika – Viktorija 6:1

Treća ŽNL grupa Koprivnica – 13. kolo

Botinovec: Rudar – Udarnik 3:1
Podravska Selnica: Drava – Tehničar 1974 B 2:6
Torčec: Podravec – Močile 6:0
Pustakovec: Jedinstvo – Rasinja 9:0
Subotica Podravska: Sabarija – Jadran Galeb 2:0 (prekid utakmice u 62. minuti)

Treća ŽNL grupa Križevci – 12. kolo

Veliki Raven: Mladost – Kalnik 3:2
Sv. Petar Orehovec: Prigorje – Radnički 0:2
Ruševac: Ruševac – Sokol 0:7
Carevdar: Mladost – Ratar 2:0
Bočkovec: Dragovoljac – Čvrstec 1:2

zatvori