Subota, 27. travnja 2024.

NE PROPUSTITE Četiri stotine hrvačica i hrvača dolazi na 13. Zlatni pijetao

Ove nas subote očekuje trinaesti po redu Međunarodni turnir grada Koprivnice u hrvanju grčko-rimskim načinom za dječake i djevojčice “Zlatni pijetao”.

U gimnazijskoj sportskoj dvorani nastupit će oko 400 hrvača iz 14 zemalja. Predsjednik Hrvačkog kluba Podravka Darko Tetec ne sumnja da je njihov „Zlatni pijetao“ jedan od najjačih turnira u Hrvatskoj, ali i šire.

Zlatni pijetao je turnir koji je, od svih aktera koji dolaze na ovaj turnir, proglašen najjačim i najbolje organiziranim turnirom ovakvog tipa, ne samo u Hrvatskoj već i puno šire. Ove godine kvaliteta turnira će također biti vrlo visoka jer imamo najave iz mnogo inozemnih klubova da će doći na turnir. Očekujemo klubove iz našeg okruženja, prije svega, Slovenija, Mađarska, BIH, Srbija, čak imamo najave iz Ukrajine, Belgije, Poljske, Makedonije, Rumunjske, tako da će turnir u svakom slučaju biti vrlo atraktivan.

Početak natjecanja najavljen je za 10 sati kvalifikacijskim borbama na šest borilišta. Svečano otvorenje uz defile svih sudionika na programu je u 14 sati, a završne borbe i proglašenje pobjednika uslijedit će iza 17 sati. Očekuje nas uzbudljiv i napet sportski događaj kojeg se svakako treba doći pogledati u gimnazijsku sportsku dvoranu.

Ovo je prilika da u gradu Koprivnici vidimo nešto što nemamo prilike vidjeti svaki dan. Usput bih pozvao sve građane Koprivnice da sutra dođu u dvoranu Gimnazije “Fran Galović”, da vide sve ove hrvače koji će biti na turniru. Svi koji ste slobodni, slobodno dođite.

zatvori