Četvrtak, 27. lipnja 2024.

Vozači diljem Podravine slijetali s kolnika, manje ili više pijani

Čak su trojica vozača osobnih automobila sletjela s županijskih prometnica tijekom nedjelje, izvijestila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka. Od toga samo jedan nije bio pod utjecajem alkohola.

Prvo je u nedjelju oko jedan sat iza ponoći vozač osobnog automobila sletio s kolnika između Suhe Katalene i Prugovca. Uzrok slijetanja bilo je nepropisno kretanje, ali nije baš pomoglo ni 1,97 promila koliko je vozač “napuhao”. Potom je zadržan do otriježnjenja.

Poslijepodne, malo iza 16 sati, dva su se automobila sudarila u Ulici braće Radić u Sv. Ivanu Žabnu, nakon čega je jedan od njih sletio s ceste i udario u ogradu kuće.

Treći vozač koji se našao izvan svojih zadanih cestovnih parametara učinio je to navečer oko 19:45 u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu. U službenom izvješću stoji kako je zbog nepropisnog kretanja sletio van kolnika, a zanimljivo je kako je imao gotovo jednaku “promilažu” u krvi kao i onaj koji je u noći sletio između Suhe Katalene i Prugovca – 1,98 promila. Policija ga je zadržala dok ne dođe k sebi.

Sreća u nesreći, odnosno nesrećama, je da u svim tim prometnim nepodopštinama nitko nije ozlijeđen i da je jedina posljedica – materijalna šteta.

zatvori