Petak, 26. travnja 2024.

NA CESTI JE KAOS Pet prometnih nesreća na Veliki petak

Čak pet prometnih nesreća na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila je Policijska uprava koprivničko-križevačka na jučerašnji Veliki petak. Srećom, samo je u jednoj od njih bilo ozlijeđenih osoba.

Ta se nesreća dogodila malo iza podneva u Starigradu kod Koprivnice, kada su se zbog nedržanja dovoljnog razmaka prilikom pretjecanja sudarili osobni automobil i moped. Vozač mopeda pritom je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Ostale nesreće rezultirale su samo materijalnom štetom, a valja izdvojiti onu koja se dogodila oko pola sata prije ponoći u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici. Vozač osobnog automobila zbog neprilagođene je brzine zahvatio betonski rubnjak te se vozilom počeo nekontrolirano vrtjeti po kolniku. Nije bio ozlijeđen, ali je “napuhao” 1,35 promila pa ga je policija zadržala do otriježnjenja.

Preostale tri nesreće dogodile su se na drugim županijskim cestama. Oko 17:50 nepoznati je vozač nepropisno pretjecao na cesti između Budančevice i Kalinovca. Pritom je okrznuo automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera, nakon čega je taj drugi automobil sletio s kolnika. Vozač koji je prouzročio nesreću nije se zaustavio i pobjegao je s poprišta, a policija za njim traga.

Lakši sudar dogodio se ujutro oko 8:10 u Vukovarskoj ulici u Đurđevcu, a kumovalo mu je oduzimanje prednosti prolaska, dok je vozač s 0,87 promila alkohola u organizmu poslijepodne sletio s kolnika u Križevcima.

Recimo za kraj i kako je jučer na Prekršajni sud u Koprivnici doveden 53-godišnji vozač koji je u četvrtak navečer zatečen u Sokolovcu kako upravlja osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita. Kažnjen je s pet dana zatvora, uvjetno na šest mjeseci te polugodišnjom zabranom upravljanja vozilima B-kategorije.

 

 

zatvori