Petak, 26. travnja 2024.

SJEVER OTVORIO VRATA Tomiša: ‘Okrenut ćemo se novim studijima u STEM području’

Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica otvorio je svoja vrata kako bi se svi zainteresirani informirali o mogućnostima i uvjetima studiranja, te o utjecaju Sveučilišta na svoj životni okoliš.

Više nam je rekao prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša:

Otvaramo vrata jer nam je cilj da naši maturanti, njihovi roditelji, nastavnici i sva zainteresirana javnost dođu u naše prostore, upoznaju se s nastavnicima, s programom rada, studijima i laboratorijima. I najvažnije od svega da razgovaraju s našim studentima i iz prve ruke dobiju informaciju o tome kako je studirati u Koprivnici, kako je studirati na Sveučilištu Sjever.

Tomiša kaže da su ciljevi sasvim jasni:

Jako nam je bitno osigurati razvoj. Mi smo “mlado”, novo i malo sveučilište. Stoga nam je cilj biti kvalitetni, razvijati se i otvarati nove studijske programe. Uz to ide zapošljavanje novih nastavnika te razvoj u infrastrukturnom pogledu.

Mario Tomiša. Snimio Marko Posavec.
Mario Tomiša. Snimio Marko Posavec.

Tako su, kaže Tomiša, već u poodmakloj fazi priprema najavljeni Studij ambalaže koji bi trebao biti pokrenut ove jeseni ili najkasnije idućeg proljeća, ali i Studij održive mobilnosti. Također se radi i na podizanju vertikale postojećih studija – s preddiplomskih na diplomske studije, pojašnjava Tomiša i najavljuje:

U sljedećem planu i fokusu nam je – uz dizanje vertikale postojećih – i otvaranje novih studija u STEM području. To je područje trenutno vrlo aktualno u Hrvatskoj, Europi i svijetu – science, technology, engineering & mathematics i mogu najaviti nove studijske programe prvenstveno u tom području. To je takozvano tehnološko područje – sve što je vezano uz tehnologiju, IT, na tome se radi. To je ono čime mislimo da najviše možemo pomoći i našem kraju i Hrvatskoj.

zatvori