Utorak, 23. travnja 2024.

Pobjedom protiv Istre Slaven bi napravio velik korak prema mirnom ostanku u Prvoj ligi

Nogometaši Slaven Belupa u 28. prvenstvenom kolu na Gradskom stadionu u Koprivnici dočekuju Istru 1961. Bit će ovo ključan dvoboj za Koprivničance koji pobjedom mogu pobjeći Istri na osam bodova razlike.

Tri boda bila bi velik korak prema izbjegavanju pretposljednjeg mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi. Utakmicu je najavio trener Slaven Belupa, Željko Kopić.

Očekuje nas izuzetno bitna i zahtjevna utakmica protiv Istre koja u zadnje vrijeme igra dobro. Što se tiče nas, apsolvirali smo prvu utakmicu polufinala Kupa s Rijekom, a što se tiče stanja u momčadi, imamo nekih sitnih problema. Na popodnevnom treningu definitivno ćemo vidjeti što i kako. Sve u svemu svjesni smo, svi zajedno, što nam ova utakmica sutra znači, što nam ona potencijalno donosi i odlučni smo da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo pobjedu, da ta tri boda ostanu u Koprivnici i da nam daju mir i stabilnost za završnicu prvenstva.

Svjestan je trener Koprivničanaca da bi tri boda protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak donijela potreban mir u završnici prvenstva, stoga će na takav način i postaviti momčad. Istru smatra ekipom koja teži igri i koja često mijenja formacije, ali je kroz treninge svoje igrače pripremio na sve mogućnosti i smatra da su Farmaceuti spremni uzeti nova tri boda.

Iz suparničkog tabora došle su izjave kako se ne boje Slavena jer njegovi igrači nemaju individualnu kvalitetu, ali to naš trener ne vidi kao razlog za dodatnu motivaciju.

Ne treba nama dodatna motivacija za sutra. Ako ćemo mi radi kluba i radi sebe samih razmišljati o tome što netko u Istri misli o nama, onda mi imamo problem. Meni je dovoljna motivacija da zajedno sa svojim navijačima, pred domaćom publikom, svi skupa ostvarimo dobar rezultat, a to što netko priča, OK, neka priča.

U posljednjem međusobnom susretu Farmaceuti su bili bolji s rezultatom 2:0, a nova tri boda pokušat će osvojiti sutra od 15 sati.

zatvori