Četvrtak, 3. listopada 2024.

Koprivničanac Siniša Kovačić v.d. ravnatelja HRT-a

Koprivničanac Siniša Kovačić prihvaćen je za vršitelja dužnosti ravnatelja HRT-a.

Kovačić je dobio potporu sedam od deset ruku u saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije, a trebao bi zamijeniti Gorana Radmana čiju su smjenu aktualni dužnosnici najavili po preuzimanju državne vlasti.

Kovačić je danas, uoči predavanja koje je održao studentima novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, za tamošnji studentski portal treci.ba izjavio: – Prihvatio sam biti v.d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije i o tome sam potpisao izjavu kod javnog bilježnika. Zahvaljujem se saborskim zastupnicima nadležnog saborskog odbora za medije koji su mi dali podršku – prenosi treci.ba. – Kada i ako budem potvrđen, moj cilj će biti podizanje profesionalizma na HRT-u u cilju objektivizacije medijskog izvještavanja.

Tema Kovačićevog predavanja bio je pluralizam u hrvatskim medijima. – Mi se moramo potruditi i malo više angažirati da otvorimo eter i nekim drugim skupinama u društvu, da se približimo narodu, da čujemo glas naroda, da naprosto omogućimo razmjenu mišljenja i stavova koji su utemeljeni na činjenicama, a ne na nečijem dojmu – poručio je Kovačić studentima u Mostaru.

Za konačno Kovačićevo imenovanje potrebna je i odluka većine saborskih zastupnika.

Spomenimo i kako je Siniša Kovačić svoju medijsku karijeru započeo kao radijski voditelj na Radio Dravi.

Slušaj uživo
zatvori