Subota, 27. travnja 2024.

Koprivničanci Saša Miklošić i Zoran Sušanj osvojili prvo mjesto na Voogle konferenciji

Koprivničanci Saša Miklošić i Zoran Sušanj odnijelu su prvu nagradu za najbolju poduzetničku ideju na Voogle konferenciji, održanoj jučer u Varaždinu.

Tema konferencije bila je First sale to global scale, a za najbolju poduzetničku ideju natjecalo se devet startupa čije je projekte ocjenjivao peteročlani žiri. Miklošić i Sušanj, prema procjeni žirija, predstavili su projekt koji se pokazao najinovativnijim te s najvećim potencijalom za plasman na tržištu. Osim toga, oformili su najbolji tim te najbolje razradili i realizirali projektnu ideju, a ona se krije iza imena NANODIY.

Izvor: Koprivnički poduzetnik
Izvor: Koprivnički poduzetnik

– NANODIY tehnologija je bazirana na proizvodnji tekstilnih boja sa vezivnim sredstvom koje se aktivira uz pomoć stabilizatora boje. U dodiru sa stabilizatorom boje i djelovanjem temperature, vezivna sredstva se aktiviraju i vežu pigment boje na pologu na koju se apliciraju. NANODIY tehnologija omogućuje vezivanje boje na pamučne materijale sa vrlo visokom vezivosti i jeftinom izradom – objasnio je Miklošić koji je projekt predstavio žiriju i timu osigurao titulu Voogle startupa godine. Njih su dvojica već na samoj konferenciji dobili ponude za partnerstvo i suradnju te daljnju distribuciju svog proizvoda.

Miklošić i Sušanj svoje projekte razvijaju pod okriljem koprivničkog Poduzetničkog inkubatora.

Izvor: Koprivnički poduzetnik
Izvor: Koprivnički poduzetnik
zatvori