Subota, 28. rujna 2024.

Podravka prvi put u deset godina dioničarima isplaćuje dividendu

Podravka će prvi puta nakon deset godina isplatiti dividendu, odlučeno je na jučerašnjim sjednicama Upravnog i Nadzornog odbora.

Na sjednicama su utvrđeni revidirani financijski izvještaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2015. godinu te prijedlog Odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za poslovnu 2015. godinu.

Temeljem toga predložena je isplata dividende u iznosu od sedam kuna po dionici.

– Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako smo trenutno u situaciji da nakon dugih deset godina donosimo prijedlog odluke o isplati dividende. Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima, kada je riječ o akvizicijama iz lovine prešli u poziciju lovca, te napravili pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja – izjavio je na sjednici Nadzornog odbora predsjednik Uprave, Zvonimir Mršić.

Podsjetimo, dobit Grupe Podravka za proteklu godinu iznosi 397,3 milijuna kuna, dok je sama Podravka ostvarila neto dobit od 157 milijuna kuna.

Slušaj uživo
zatvori