Petak, 26. travnja 2024.

PODIGNUTA OPTUŽNICA Koprivnička profesorica hrvatskog uz dvojicu pomagača uzgajala i prodavala marihuanu i psilocibinske gljive

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Koprivnici protiv troje hrvatskih državljana rođenih 1982., 1982. i 1983. godine zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga.

Prvookrivljenica u ovome slučaju je profesorica hrvatskog jezika s koprivničkog područja, zaposlena u jednoj koprivničkoj osnovnoj školi, piše Podravski list, a prenosi jutarnji.hr. Nju i drugookrivljenika se tereti da su od siječnja 2014. do studenog 2015. godine u svojim obiteljskim kućama u Koprivnici i Đurđevcu uzgajali stabljike indijske konoplje te psilocibinske gljive iz roda Psilocybe koje sadrže aktivnu tvar psilocibin te izazivaju halucinogeni učinak sličan LSD-u. Proizveli su najmanje 18 grama marihuane i 86 grama psihoaktivnih gljiva, s tim da su dio gljiva prodali, a dio dali na konzumaciju.

Policija je kriminalističko istraživanje protiv njih dovršila krajem studenog 2015. godine. Osim proizvodnje narkotika, prvookrivljenicu se tereti i da je u razdoblju od travnja do studenog prošle godine u Koprivnici od drugookrivljenika kupovala i potom preprodavala marihuanu većem broju korisnika. Ni to nije sve: u optužnici stoji i kako je marihuanu davala na konzumiranje te omogućavala njeno konzumiranje u svojoj obiteljskoj kući.

Trećeokrivljenoga se, pak, tereti da je tijekom lipnja prošle godine u svom životnom prostoru u Koprivnici omogućio konzumaciju marihuane većem broju osobe, i to upravo marihuane koju je donosila prvookrivljena profesorica.

zatvori