Utorak, 1. listopada 2024.

Evo koji su naši školarci pokazali najbolje znanje povijesti

Koprivnički su se gimnazijalci i ove godine iskazali na županijskom natjecanju iz povijesti, održanom jučer u Osnovnoj školi “Braća Radić”. Naime, u svim srednjoškolskim kategorijama osvojili su prva ili druga mjesta.

U kategoriji prvih razreda prvo mjesto osvojila je Lana Varga, u kategoriji drugih razreda Marija Kuštelega, dok je u kategoriji trećih razreda najbolja bila Valerija Premec. U kategoriji četvrtih razreda prvi je bio učenih križevačke Gimnazije Emanuel Evačić, a drugo je mjesto osvojila koprivnička gimnazijalka Melani Škrobar.

Najboljim istraživačkim radom proglašen je rad “Dvije vojske, a jedan grad” naših gimnazijalki Dore Mršić i Emilije Pavlek.

Iz Osnovne škole “Braća Radić” ponosni su na svoje učenike Doriana Komljenovića koji je bio najbolji među osmašima i Antuna Hemeteka koje je u istoj konkurenciji bio treći. Drugo mjesto među osmašima osvojila je učenica Osnovne škole „Kloštar Podravski“ Mia Posavec.

Među sedmim razredima najuspješniji su bili Leonarda Sermek iz Osnovne škole „Đuro Ester“, dok su drugo mjesto podijelile Lara Genter iz Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ i Veronika Španić iz Svetog Petra Orehovca. Treće mjesto osvojili su učenici Đure Estera Marko Podhraški i Karla Laloš.

Mentori učenicima bili su Gordana Trnski, Katarina Horvat, Iris Radmanić, Jasminka Fanuko-Polančec, Darko Sočev, Darko Kožar, Ivan Peklić, Ana Đurišević i Lidija Molnar.

Slušaj uživo
zatvori