Petak, 17. svibnja 2024.

Koprivničanci dobivaju videoigrice za poboljšanje koncentracije i pažnje

Videoigrice koje poboljšavaju koncentraciju i pažnju od sredine travnja moći će se igrati u koprivničkom Domu mladih.

Radi se zapravo o uređaju Play Attention koji pomaže pojedincu, bilo da se radi o djetetu ili osobi odrasle dobi, da uvidi svoj potencijal u kontroli pažnje i ponašanja te da ga u velikoj mjeri i poboljša. Uređaj se koristi kao vodeća tehnologija u edukativnim, kognitivnim i bihevioralnim intervencijama kod osoba s ADHD-om. Tko će ga sve moći koristiti, pojasnila je Radio Dravi voditeljica Doma mladih, Željka Vulić.

Taj program je namijenjen zapravo svima. Prije svega, djeca i odrasli s poremećajem pažnje, odnosno s ADHD-om. No, uređaj će moći koristiti svi koji smatraju da imaju smanjenu koncentraciju, poremećaj pažnje ili samo smatraju da mogu bolje rješavati određene zadatke u školi ili na poslu. Tako da taj uređaj ima jako široku primjenu.

Uređaj će financirati Grad iz svog proračuna s oko 22 tisuće kuna, a Vulić pojašnjava i odakle potreba za jednim takvim uređajem.

Krajem 2014. taj je sustav prezentiran u gradu na jednom skupu gdje su bili stručni suradnici iz škola i svi zainteresirani roditelji. Nakon toga, Grad je primio povratnu informaciju da bi taj sustav jako dobro došao. Tada je Grad odlučio nabaviti taj program i dat će nama na upravljanje.

Predstavljanje uređaja bit će 19. travnja, kada će svi zainteresirani moći dobiti informacije o tome kako i pod kojim uvjetima će se moći njime služiti.

zatvori