Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

MIŠEL JAKŠIĆ Pročelničko mjesto Kristine Cvitić nije rezervirano za Darka Ledinskog

Danas istječe rok za prijavu zainteresiranih za obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove, višeg stručnog suradnika za društvene djelatnosti i pomoćnika pročelnika Upravnog odjela za financije, poticanje poduzetništva i komunalno gospodarstvo.

Posao pročelnice do sada je obavljala Kristina Cvitić, koja je podnijela ostavku na tu funkciju. Cvitić i dalje ostaje raditi u Gradskoj upravi, pojasnio je Dravi.info dogradonačelnik Mišel Jakšić.

Kolegica, čak i moja prijateljica, Kristina Cvitić zatražila je zbog svojih privatno-poslovnih razloga razrješenje s te dužnosti. Ona ostaje u sustavu Grada na jednoj od značajnijih funkcija i siguran sam da i dalje može puno pridonositi ovome gradu.

Dogradonačelnik Jakšić jasno odbacuje nagađanja da je to mjesto namijenjeno donedavnom saborskom zastupniku, Darku Ledinskom.

Tu je nažalost zbog malo političke zločestoće gradske oporbe rasprava otišla u krivom smjeru u startu. Ne vraća Mišel Jakšić ili Vesna Želježnjak Darka Ledinskog. Darko Ledinski bio je dužnosnik prethodne vlade, bio je izabrani saborski zastupnik i po zakonima ove zemlje, koje bi valjda trebali svi poštivati, on se ima pravo vratiti u instituciju gdje je radio prije odlaska na saborsku funkciju.

Tko će biti novi pročelnik ili pročelnica Društvenih djelatnosti i europskih poslova trebalo bi se, prema riječima dogradonačelnika Jakšića, znati za otprilike mjesec dana.

zatvori