Nedjelja, 2. lipnja 2024.

FORJAN: ‘Niste radili ništa značajno za građane’, GRADONAČELNICA: ‘Ne znam odakle da počnem nabrajati’

Koprivnički gradski vijećnici na današnjoj su 25. sjednici Vijeća većinom glasova prihvatili Izvješće o radu gradonačelnice u drugoj polovici 2015. godine no to, očekivano, nije prošlo bez rasprave.

U Izvješću su nabrojene brojne odluke, rješenja, sastanci, akti i druge aktivnosti koprivničke gradonačelnice. No, opširan volumen dokumenta nije nužno znak njegove kvalitete, upozorio je Ernest Forjan ispred oporbenog kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a.

– Uz navedene aktivnosti – koje ste, gradonačelnice, dužni provesti na temelju svojih zakonskih obaveza – u ovome Izvješću nema ničega što bi dalo odgovor na pitanje čime ste konkretno doprinijeli boljem i kvalitetnijem standardu života u gradu Koprivnici u proteklih šest mjeseci; koliko su vaše odluke i sastanci doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta – kazao je Forjan te nastavio: – Vaš ukupni rezultat je da smo danas ukupno osmi grad u Hrvatskoj po zaduženosti, što smo naravno pročitali u medijima i ovdje je godinama kategorički bilo govoreno da pričamo gluposti i da to nije istina.

Gradonačelnica mu je odgovorila kako nije, naravno, očekivala da će oporba podržati Izvješće te da joj nije jasno kako to da, od svih tih aktivnosti, kvaliteta života u Koprivnici prema Forjanovim riječima nije bolja: – Ne znam otkud bih krenula, što smo sve učinili i gdje smo sve dobili nagrade, pogotovo za zelenu gradnju… Znači za sve ono što se radi u gradu Koprivnici, za sva ona činjenja kojima se poboljšava kvaliteta života naših sugrađana.

Podsjetila je da 2014. godine Grad nije prodao nijednu parcelu, dok je lani uspio prodati četiri ili pet. Što se tiče zaduženja, taj novac nije bačen u vjetar već je uložen upravo u poboljšanje kvalitete života stanovnika Koprivnice, napomenula je gradonačelnica. Kao jedan od istaknutijih primjera navela je i konačno rješenje sage oko Piškornice: – Koliko sporova je bilo i na koji način smo to priveli kraju, za što su nas neki sugrađani prozivali zašto ne potpišemo prije. A prihod će opet biti u gradu.

Tko je u pravu, zaključila je gradonačelnica, pokazat će građani na skorim izborima.

Spomenimo i kako je gradonačelnica na novinarski upit koji bi događaj izdvojila kao najznačajniji rekla kako je to prelazak Sveučilišta Sjever na državno financiranje, što se doduše dogodilo netom uoči razdoblja obuhvaćenog Izvješćem, no ostavilo je dakako velikog traga i u drugoj polovici godine.

Vijećnici su na kraju Izvješće o radu gradonačelnice usvojili s 11 glasova za i 7 protiv.

zatvori