Utorak, 7. svibnja 2024.

IMAMO MISS ŽUPANIJE Ona je Marinela Miklečić (18) iz Križevaca

Izbor za Miss Koprivničko-križevačke županije održan je u četvrtak navečer u Hotelu Podravina pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i Drave.info. U nimalo lakoj konkurenciji od deset djevojaka, pobjedu je odnijela 18-godišnja Marinela Miklečić iz Križevaca. Prva joj je pratilja Ozana Ružić, a druga Lana Fabijanec, obje iz Koprivnice.

– Iskreno, razmišljala sam bih li se uopće prijavila ili ne, ali na nagovor svojih dragih prijatelja ipak sam se odlučila prijaviti. Cilj mi je prvenstveno bila dobra zabava, pobjedu stvarno nisam očekivala; došla sam se ovdje zabaviti i upoznati puno novih, dragih ljudi, što na kraju i jesam. Evo, na kraju sam ipak pobijedila i stvarno sam presretna – rekla je Marinela neposredno nakon izbora, vidno sretna i uzbuđena.

Što nakon izbora? – Moj trenutni cilj u životu je da odem na fakultet i da završim taj fakultet, a dalje… ovo mi je samo plus – kaže Marinela. – Želja mi je upisati Ekonomski fakultet u Zagrebu.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Djevojke su pet puta izlazile pred publiku i žiri, svaki put u drugoj modnoj kreaciji, a odgovarale su i na pitanja žirija. – Ocjenjivao se hod, stas, osmijeh cura, generalno njihov izgled, način na koji osvajaju pistu koji je vrlo vrlo bitan… – objasnila nam je organizatorica Izbora za Miss županije Iva Horvat. – Ljepota nije presudna, naravno da je bitna, ali način na koji se cura drži izuzetno je bitan za konačnu ocjenu. Izgled nije sve – naša djevojka mora biti talentirana. Ako naša djevojka ode za Miss svijeta, ona se u finalu bori svojim talentom, a ne izgledom.

Organizirati izbor ljepote nije nimalo lak zadatak, priznaje Iva. – Oduševljena sam kako je sve ovo na kraju ispalo. Imala sam jako burna dva tjedna, no mislim da se isplatilo nakon ovog danas. Jako sam zahvalna svima koji su došli ovamo podržati me, bilo ih je u stvarno velikom broju, nadam se da su uživali poput mene i nadam se da ćemo se i iduće godine vidjeti u ovako velikom broju, ako ne i većem.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Znači li to da će se i iduće godine upustiti u sve to? – Mislim da hoću, okupila sam jako dobar tim oko sebe i mislim da će ovo biti jako dobar projekt koji će se svake godine održavati kod nas.

Što slijedi dalje? – Pripremat ćemo našu Marinelu za finale koje je u lipnju u Šibeniku, ako se ne varam, i nakon toga… pripreme za sljedeći izbor – kaže Iva.

A Izbor za Miss Koprivničko-križevačke županije bio je malo drugačiji od ostalih, istaknula je predsjednica žirija i suvlasnica licence za Izbor za Miss Hrvatske, Iva Loparić Kontek. – Ne tražimo od djevojaka samo da budu lijepe, da imaju lijepo tijelo. Više nemamo kupaćih kostima u izboru. Ne daje se svrha samo tijelu, već imamo i kategorije koje djevojke moraju prolaziti. To je talent: svaka djevojka koja ide u Izbor za Miss Hrvatske mora imati neki talent. Također, mora biti fizički vrlo dobro spremna; ne mora biti baš profesionalna sportašica, ali mora voditi brigu o svom tijelu. Imamo i kategoriju multimedije, pridajemo važnost komunikaciji itd. Tako da se naš izbor malo razlikuje od drugih.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Je li Marinela, Miss Podravine i Prigorja, spremna za Miss Hrvatske? – Marinela ima te kvalitete, još mora malo poraditi na svom talentu. Ona je bivša sportašica, sada će malo poraditi na svom talentu. Djevojke koje pobijede na županijskim izborima prije finala idu u polufinale, gdje skupljaju bodove po tim kategorijama i dvanaest najboljih ide dalje – kaže Iva Loparić Kontek.

A da ćemo Izbor za Miss županije imati i naredne godine potvrdio je i župan Darko Koren, odnosno obećao potporu Županije. – Moram reći da je ova organizacija zaista jako zahtjevna. Oni koji su se potrudili da ovo organiziraju sigurno su, rekao bih, podnijeli veliku odgovornost, ali isto tako moram reći da je vjerojatno najteže biti član žirija. U tom smislu mogu reći da sam obavio ovaj zadatak odgovorno i čestitam djevojkama koje su po našoj ocjeni bile najbolje među ovih deset, iako bi bilo nepravedno da je bilo koja pobijedila. Izbor za Miss je priredba koja služi promociji svake sredine. Ovo je izlučno natjecanje, pobjednica će ići u Izbor za Miss Hrvatske. Ovo je jako lijep program i svakako ćemo ga podržavati – rekao je župan.

S njim se složio i dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. – Ovo je danas prije svega bila jedna lijepa, fantastična priča za naš grad i cijelu našu županiju. Drago mi je da smo opet pokazali da smo grad i županija s velikim srcem jer smo danas imali prilike vidjeti prekrasne mlade dame i prekrasnu organizaciju i prekrasne glazbene izvođače, a ne smijemo zaboraviti ni našu mladu plesačicu. Još jednom, sve čestitke organizatorima i vidimo se, ako ne prije, dogodine.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Marinelu je za najljepšu djevojku Podravine i Prigorja izabrao deseteročlani žiri: Mirela Čipčić Pehnec, vlasnica Pizzerije Kalimero; Sanela Ožegović, članica Uprave Hotela Podravina; koprivničko-križevački župan Darko Koren; prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša; Bojan Horvat, radijski voditelj na Radio Dravi; Nikola Jambor, nogometaš Slaven Belupa; Bojan Tucaković, kapetan ekipe NK Koprivnice; Dominik Šušković, pjevač skupine OSDS i direktorica castinga i županijskih izbora za Miss Hrvatske Iva Loparić Kontek, ujedno i predsjednica ocjenjivačkog suda.

Nama, za kraj, preostaje da ovu priču zaključimo srdačnom čestitkom Marineli, njenim pratiljama Ozani i Lani te preostalim natjecateljicama Veroniki, Patriciji, Vanji, Maji Luciji, Maji, Anamariji i Meliti, kao i Ivi Horvat koja je sve ovo provela u djelo. Marineli, naravno, želimo sreću u daljnjem natjecanju.

Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori