Petak, 26. travnja 2024.

Legrađani na svom Fizešu uvjerljivo svladali Mladost iz Kloštra

Graničar iz Legrada pobijedio je na domaćem Fizešu Mladost iz Kloštra Podravskog s 4:0 u 16. kolu Prve županijske nogometne lige.

Prvi pogodak pao je već iz prve prilike na utakmici. U 10. minuti Vađun prodire po lijevoj strani i daje dobru povratnu loptu na 10-ak metara gdje natrčava Međimorec i sigurno zabija. U 19. minuti čisti jedanaesterac za Legrađane. Trener-igrač Dražen Horvat izborio je penal koji je napravio Lovreković i sam ga je realizirao za 2:0.

U 40. minuti opet šansa za Legrađane. Manjak koncentracije obrane Kloštrana doveo je u priliku Vađuna koji nije bio precizan. Gosti, pak, do prve prilike dolaze tek u 43. minuti. Nakon “flipera” u šesnaestercu domaćih lopta je došla do Keljara koji tuče pored desne stative. U 50. minuti dobar prodor i šut Vađuna, ali rezultat ostaje isti. Kloštrani prijete preko Nikole Šanteka koji puca silovito, ali neprecizno. U 54. minuti dobra prilika za Kloštrane, ali istaknuo se domaći vratar i kapetan Ružić dobrom obranom.

Tri minute kasnije Kloštrani dobivaju zasluženi crveni karton. Kontru Legrađana faulom je spriječio M. Kovačić te je morao napustiti igru. Igrala se 63. minuta kada Legrađani povisuju na 3:0. Odličan ubačaj Ganžulića u mrežu gostiju pospremio je Vađun. Samo desetak minuta kasnije već je 4:0, a strijelac je opet igrač s brojem 8 – Vađun. Bezopasna lopta i opet dekoncentracija obrane Kloštrana za uvjerljivo slavlje domaćih.

U posljednjim minutama igre Horvat umjesto Horvata kod Legrađana. Izlazi trener Dražen, a ulazi Robert. Kako saznajemo ovo je bila posljednja utakmica “iskusnog lisca” Roberta Horvata za seniore Legrada. Ostaje u klubu, ali odlazi u veterane.

Sve u svemu, Legrađani su potpuno zaslužili sva tri boda i približavanje vrhu tablice pored ovako blijedog izdanja gostiju iz Kloštra koji bi pak mogli izgubiti drugu poziciju na tablici ukoliko novigradska Drava sutra pobijedi na vrućem terenu u Đelekovcu.

U preostala dva danas odigrana susreta Prve ŽNL Tehničar je u Cvetkovcu sa 6:0 ispratio Bratstvo, a Mladost iz Molvi slavila je u Goli s 2:1 protiv domaćeg Fugaplasta.

zatvori