Srijeda, 26. lipnja 2024.

‘Kako doista funkcionira koprivnička gradska riznica?’

Iza nas je prva godina funkcioniranja zajedničke gradske riznice u Koprivnici pa je za očekivati valorizaciju rezultata, primijetila je HDZ-ova vijećnica Emina Kovačević te istakla da bi bilo dobro znati koji su rezultati primjene, kao i jesu li korisnici bili educirani za novi način poslovanja, koliko je sve to koštalo i funkcionira li riznica doista u praksi.

Pitanja joj se nameću zbog glasina koje ne daju dobru sliku o gradskoj riznici:

Koliko se moglo čuti, u posljednje vrijeme vlada veliko nezadovoljstvo u većini gradskih ustanova jer se na pojedine stvara pritisak i smatra ih se odgovornima za određena kašnjenja i razlike u knjiženjima koje su navodno prouzročile i samo kašnjenje završnog računa Grada. Kao što svi znamo, svrha uvođenja riznice je ažurno praćenje prihoda i rashoda, veća kontrola rashoda te je i jako dobar alat izvršenja proračuna. Zanima me da li riznica grada Koprivnice funkcionira na ovaj način i molim da mi objasnite ulogu tvrtke Info projekt iz Rijeke u cijeloj priči.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

O ulozi riječke tvrtke u funkcioniranju koprivničke riznice vijećnica Kovačević odgovor će dobiti u pisanom obliku, odgovorio je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić te kazao da je svjestan negodovanja službenika od kojih se traži nešto novo u poslu:

Kad radiš nešto u javnom sektoru što privatni sektor radi već godinama, onda se postavlja pitanje zašto je teško. Naravno da ima putem problema, i od strane proračunskih korisnika i od strane gradskih službenika koji rade na provedbi jer je to novost i pokušaj napretka pri čemu se javljaju problemi. No nije se dogodio ni jedan problem da bismo mogli reći da se dogodilo nešto nezakonito ili protuzakonito ili da je dovedeno u pitanje funkcioniranje gradskih ustanova ili gradskog proračuna.

Optužbu za mobbing zaposlenika dogradonačelnik Jakšić nazvao je politiziranjem s govornice Gradske vijećnice te pozvao one koji smatraju da se krše njihova radna prava da iskoriste institucionalne mogućnosti zaštite.

zatvori