Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Markulin izabran, nogometna repka dolazi u Koprivnicu!

Robert Markulin izabran je za novoga predsjednika Županijskog nogometnog saveza na večerašnjoj sjednici održanoj na Sveučilištu Sjever, a predsjednik HNS-a Davor Šuker obznanio je prisutnima da će, po prvi puta u povijesti, Hrvatska nogometna reprezentacija igrati u Koprivnici!

Sastav koji je prisustvovao izboru bio je zaista impozantan. Izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza činili su predsjednik Davor Šuker, Zorislav Srebrić, Damir Vrbanović, izbornik reprezentacije Ante Čačić i drugi. Uz predstavnike naših županijskih klubova, na sjednici su bili i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak te župan Darko Koren.

Sjedinica je započela minutom šutnje za bivšeg predsjednika Saveza, prerano preminulog Josipa Friščića i hrvatske branitelje. Uslijedili su govori gradonačelnice i župana koji su poželjeli sreću, ali i istaknuli obavezu odabira pravih ljudi i pravog programa koji će Savez usmjeriti na pravi put. Nakon usvajanja svih točaka dnevnog reda, Robert Markulin je izabran za novog predsjednika Županijskog saveza, a za članove odbora odabrani su Darko Sobota (dožupan), Josip Mađarić (Tehničar 1974), Krešimir Belčić (Starigrad), Tihomir Smuđ (Tomislav SIŽ), Zdenko Međimorec (Križevci), Nikola Gerendaj (Graničar Legrad), Damir Embreuš (Podravac Virje) i Igor Bajalica (Tehnika).

Novopečeni predsjednik bio je izuzetno sretan, ali i ponosan na održanu skupštinu za koju kaže da je bila najbrojnija ikad i s najjačim izaslanstvom HNS-a na što svi moraju biti ponosni. Kako sam kaže, ideja ima napretek i vrijeme je da se počne raditi: – Vjerujem da s ovim Izvršnim odborom i s planovima i programima koje imamo da ćemo moći osjetno pomoći klubovima. Napravit ćemo kriterije po kojima ćemo odrediti što ćemo i kako ćemo sve raditi. Lopte, mreže, neplaćanje kotizacija, sve će ovisiti o tome koliko ćemo novaca kao Savez skupiti. Prvi potez koji ćemo napraviti do početka iduće sezone su lopte za odigravanje utakmica i informatičko osposobljavanje klubova kompjuterima i laptopima kako bi svi izvještaji sa svih županijskih utakmica bili dostupni odmah.

Kao najveći prioritet svog mandata Markulin ističe izgradnju nogometnog kampa na lokaciji pored bazena na Cerinama koji bi trebao biti peti regionalni kamp u Hrvatskoj. Kroz kamp i Slaven Belupo, koji će biti jači nego sada, vidi savršenu priliku za razvoj mlade i talentirane djece u Koprivnici.

Čestitke i svu sreću izabranima prvi je zaželio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je obznanio da će krajem svibnja Hrvatska nogometna reprezentacija igrati prijateljsku utakmicu protiv Irana u Koprivnici: – Joža je vodeći Županijski nogometni savez u šest mandata ostavio neizbrisiv trag. Bili smo mu na groblju, nisam mogao biti na sprovodu jer sam bio u Americi. Zbog svega toga izbornik Ante Čačić predložio nam je, a mi smo objeručke prihvatili njegovu ideju, da Hrvatska gostuje u Koprivnici. Sav prihod od ulaznica dat ćemo Županijskom nogometnom savezu, otprilike stotinjak tisuća kuna. Nadam se da ćemo imati pun stadion.

zatvori