Petak, 26. travnja 2024.

Alkoholni rekorder vikenda ponovno biciklist

Tijekom proteklog vikenda na području nadležnosti Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je ukupno dvanaest prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško, a šest osoba lakše ozlijeđeno. Dva su vozača koja su sudjelovala u prometnim nesrećama bila pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici ukupno su sankcionirali 116 prometnih prekršaja, od čega se 28 odnosilo na alkohol i sedam na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu. Dva su vozača zadržana do otriježnjenja, četiri su uhićena, a dvojica su odmah dovedena na Prekršajni sud u Koprivnici gdje su im po žurnom postupku izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, uvjetne kazne zatvora i novčane kazne.

Alkoholni rekorder uhvaćen je u petak kasno navečer, oko 23:30, u Goričkoj ulici u Koprivnici, a radilo se o 41-godišnjem vozaču bicikla koji je “napuhao” 2,86 promila.

Policija podsjeća:

Ističemo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti. Mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba povećava se s konzumacijom alkoholnih pića. Ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Vozačima koji su konzumirali alkohola pića savjetujemo da koriste usluge javnog prijevoza i taksi službe odnosno da zamole drugog vozača koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom.

Sve mlade vozače podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilima ne smiju imati u organizmu alkohola. Također ih molimo, da poradi nedovoljno vozačkog iskustva budu izrazito oprezni prilikom sudjelovanja u prometu.

zatvori