Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Ida Šimunčić i Danijel Miklečić najbolji su županijski sportaši u 2015. godini

Na prigodnoj svečanosti održanoj danas u Koprivnici proglašene su najbolje sportašice, sportaši i sportske ekipe Koprivničko-križevačke županije u 2015. godini.

Najuspješnijom sportašicom Podravine i Prigorja u prošloj godini proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci, a najuspješnijim sportašem, kao i lani, Danijel Miklečić iz Fitness kluba “Body Fit”, također iz Križevaca. Miklečiću je ovo već četvrto takvo priznanje, a svojim je uspjesima vrlo zadovoljan.

Još uvijek sam u samom vrhu, a to potvrđuje i ovogodišnji rezultat – srebrna medalja sa Svjetskog prvenstva koja mi je nedostajala u kolekciji sportskih medalja koje sam osvajao kroz niz godina otkad sam u natjecanju.

Najbolja ženska sportska ekipa bila je, nimalo iznenađujuće, seniorska ženska ekipa Rukometnog kluba Podravka – Podravka Vegeta, a muška seniorska ekipa Ronilačkog kluba Šoderica iz Koprivnice.

Najuspješnije mlade sportske nade Podravine i Prigorja lani su bili Paula Rakijašić iz Atletskog kluba Križevci i Bruno Katavić iz Karate kluba Križevci. Perspektivne ekipe, pak, bile su juniorke Streljačkog sportskog kluba Podravka te juniori Streljačkog kluba Križevci 1252.

Najbolji županijski sportaši s invaliditetom u 2015. godini bili su Mirjana Šandor i Mario Prelec, oboje iz Sportske udruge osoba s tjelesnim invaliditetom Đurđevac. Đurđevčanima su pripala i ekipna priznanja u kategoriji sportaša s invaliditetom: najbolja ženska ekipa je Sportska udruga osoba s tjelesnim invaliditetom Đurđevac – viseća kuglana, a muška Kuglački klub osoba s invaliditetom Đurđevac.

Najuspješniji županijski trener u 2015. godini bio je Drago Palčić iz Atletskog kluba Križevci, a najzaslužnija sportska djelatnica Ilinka Milas iz Kuglačkog kluba Podravka koja kaže – vrijeme je za mlade.

Počašćena sam i drago mi je. Taj moj put bio je možda malo i trnovit, ali isplatilo se. Jako sam ponosna što sam u tom klubu i zahvalna zajednici na velikoj pomoći. Htjela bih da mladost nastavi tamo gdje sam ja stala jer moje vrijeme ipak prolazi.

A mladima je poručila…

Samo da trebaju biti uporni i da ne gledaju sve kroz novac; novca će biti, ali uspjeha neće biti ne budemo li se trudili.

Tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko kaže da sport u Podravini i Prigorju zasigurno ima svijetlu budućnost.

Čim su nova imena znači uvijek se nešto novo događa, no oni najbolji su ostali što je i normalno. Na ovima novima je cilj da ih stignu, jedni druge tjeraju na bolje uspjehe pa onda i ja kao tajnik imam dosta posla. Sve u svemu, ne moramo brinuti za županijski sport.

Dodajmo i kako su posebna priznanja za iznimna postignuća u sportu otišla u ruke Eme Juričić iz Karate kluba Đurđevac, Antonija Tkalčića iz Boks kluba David, Filipa Verčevića iz Hrvačkog kluba Podravka te Sportskog školskog društva “Gimnazijalac” Gimnazije Fran Galović Koprivnica.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori