Petak, 26. travnja 2024.

Završio projekt TOUR PACK kojim su stvoreni temelji daljnjeg razvoja turizma uz Dravu

Nakon 12 mjeseci provedbe, projekt TOUR-PACK priveden je kraju. Na završnoj konferenciji održanoj u mađarskom mjestu Csokonyavisonta predstavljeno je da je projekt rezultirao izradom prekograničnih turističkih paketa koji obuhvaćaju razne manifestacije, kulturna i prirodna dobra kao i turističke proizvode i usluge lokalnih poduzetnika koji djeluju u području turizma.

Dio TOUR-PACK-a bio je i program START UP KOPRIVNICA kojim je osigurana sveobuhvatna promocija poduzetništva u području turizma i edukacija postojećih dionika u turizmu o mogućnostima unaprijeđenja njihova poslovanja. Tijekom devetomjesečnog programa, održano je ukupno šest radionica i tri konferencije.

Uz nositelja projekta, Poduzetnički centar županije Somogy, projektni partneri VIDRA – Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije, Grad Koprivnica i Grad Barcs stvorili su temelj za daljnju sustavnu promociju turističkih resursa prekograničnog područja uz rijeku Dravu.

Na završnoj konferenciji predstavljen je i svojevrstan nastavak suradnje kroz projekt INTERREG V-A Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska čiji natječaj se uskoro očekuje, a omogućit će financiranje novih projekata u nadolazećem razdoblju te sve do 2020. godine.

zatvori