Petak, 26. travnja 2024.

Što su Bakovljanke radile u prošloj godini

Udruga žena Bakovčice u nedjelju je održala svoju redovnu godišnju skupštinu u prostoriji tamošnje Područne škole. Osim članica, skupštini su se odazvali i dogradonačelnik Mišel Jakšić, gradski vijećnici Ernest Forjan i Emina Kovačević te predsjednik DVD-a Bakovčice Franjo Martinčić.

Iz izvješća o radu za prošlu godinu može se zaključiti da je rad Udruge bio intenzivan i vrlo raznolik. 2015. godinu Udruga žena Bakovčice započela je redovnom godišnjom skupštinom te organiziranim gledanjem kazališne predstave u dvorani Domoljub.

Članice Udruge u svibnju su organizirale zdravstveno-edukativno predavanje u Bakovčicama na temu pomoći i samopomoći u hitnim slučajevima. Predavanje je bilo otvoreno za sve mještane, a održao ga je dr. Mato Devčić, ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Na poziv Vijeća mjesnog odbora Bakovčice, članice Udruge uključile su se u obilježavanje Dana mjesta, prvog takvog u povijesti. Pripremile su doručak za uzvanike, a kasnije su predstavile rad svoje udruge i izvele kratki scenski prikaz Čehanja perja.

U lipnju su organizirale dvodnevni izlet u Fažanu, uz podršku Grada Koprivnice i gradske Vatrogasne zajednice, a prvu polovicu godine već tradicionalno su završile sudjelovanjem na Podravskim motivima s bakovljanskim štruklima.

Nakon kratke ljetne stanke, članice Udruge iznimno su se angažirale na Renesansnom festivalu. Puna tri dana na gradskim bedemima dijelile su hranu sudionicima te podijelile više od 8.000 porcija.

Sudjelovale su i na Danima kruha u Dječjem vrtiću Igra gdje su održale radionicu za djecu u pripremi tijesta i izradi proizvoda od tijesta.

Godinu su zaključile Čehanjem perja. Zbog već poznatih problema oko prostora u Bakovčicama, 18. izdanje ove manifestacije odlučile su organizirati u susjednom Glogovcu – što se pokazalo uspješnim. Umjesto u bakovljanskom Društvenom domu, pripreme su sada uglavnom odradile po kućama. Samo Čehanje perja održano je 21. studenog i bilo je najposjećenije dosad, uz sudjelovanje 27 udruga s područja dviju županija.

Tijekom cijele godine redovito su održavale sastanke i druženja s ostalim udrugama s područja naše i Bjelovarsko-bilogorske županije. Pohađale su i seminare i radionice koje su organizirali Županija i Grad Koprivnica o uspješnom vođenju organizacija civilnog društva.

Ovakvim tempom Udruga žena Bakovčice nastavlja i u 2016. godini, a gosti su pohvalili rad i entuzijazam svih članica Udruge – njih ukupno 24 – te obećali svoju podršku.

zatvori