Subota, 27. travnja 2024.

Strateški partner za plinski biznis trebao bi biti izabran do 1. lipnja

Poslovanje koprivničkog Komunalca zanima HRAST-ovog Ivicu Suvalja.

Podsjetio je da je Gradsko vijeće na prošloj sjednici odlučilo o traženju strateškog partnera za plinski biznis, tim više što je predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb pojasnila da plinski biznis ima veliku vrijednost, no kako vrijeme odmiče – ta vrijednost pada:

Osobno me zanima gdje je to stalo, zašto još nije otvoren javni natječaj, kad će se dati mogućnost zainteresiranim potencijalnim strateškim partnerima da vide ponudu, da se sve to pokrene? Kao što znate, šanse za dobivanje bolje ponude sve su manje što se dulje čeka. To je na kraju krajeva rekla i predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb, čije stručno mišljenje ja uvažavam. Stoga me zanima, kad će se to početi realizirati.

 

Na pitanju vijećniku Suvalju je zahvalio i odgovorio zamjenik gradonačenice Mišel Jakšić:

Komunalac čeka da sud pošalje posljednje dokumente za izdvajanje opskrbe plinom iz Komunalca u zasebnu tvrtku. Potom slijedi natječaj za traženje savjetnika za strateško partnerstvo i svi ostali natječaji idu. Naš plan je i dalje u planiranim rokovima da do 1. lipnja imamo strateškog partnera.

Dogradonačelnik Jakšić tako je potvrdio informacije koje nam je nedavno dala i predsjednica Komunalčeve uprave Maja Hleb o izdvajanju plinskog biznisa u zasebnu poslovnu cjelinu, koju će onda ponuditi strateškom partneru.

zatvori