Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo proljeće otvara u Splitu na Hajdukov rođendan, Brlek ipak ostaje?

Nogometaši Slavena Belupa danas su otputovali u Split gdje ih sutra čeka utakmica prvog proljetnog kola aktualne prvoligaške sezone i to na Poljudu protiv Hajduka.

Farmaceuti su u prijelaznom roku ostali bez nekolicine igrača, među kojima je najveći gubitak Crepulja koji je otišao u Belgiju, no stigla su i neka pojačanja poput Muse iz Zagreba koji bi sutra trebao debitirati u Slavenovu dresu. Trener Željko Kopić svjestan je da ide protivniku protiv kojega Slaven još nema pobjedu, ali kaže – idemo se boriti.

Bez obzira na to što ćemo istrčati u dosta mladom sastavu, kao trener učinit ću sve da ne budemo impresionirani nego naprotiv, da igrači uživaju u nogometu, da pokažemo sve ono što radimo i da se prezentiramo u najkvalitetnijem mogućem svjetlu te dakako da ostvarimo i pozitivan rezultat.

A taj mladi sastav uključuje sljedeće igrače:

Imamo nekakve viroze i svašta nešto, tako da ćemo još vidjeti. Ovo nije sto posto, ali sastav je najvjerojatnije Rozman, Purić, Međimorec, Musa, Štiglec, Arap, Jambor, Ozobić, Savić, Križman i Delić.

Na popisu nema Petra Brleka koji je otputovao u Split, ali upitno je hoće li nastupiti jer se oporavlja od bolesti. Inače, od najavljenog transfera u Wislu iz Krakowa još uvijek ništa – potpisivanje ugovora očekivalo se početkom ovoga tjedna, ali negdje je očito zapelo.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Sve to skupa, međutim, ipak je ostavilo traga na momčadi i pripremama, kaže Kopić.

Malo nas je to sve skupa poremetilo, i to s Parackim, neizvjesnost oko Petra, Gregurina ima nekakvih problema i sve to u veznom redu… Ali, to je nogomet, to je nogometni posao…

Mladi stoper Vinko Međimorec u jesenskom je dijelu postao standardni prvotimac – kako će se snaći u izmijenjenoj momčadi?

Ja sam i u prvom dijelu sezone pokazao koliko u Vinka vjerujem i koliko ga vidim dobrim potencijalom za budućnost. On se jednostavno mora navikavati na takve situacije… Do jučer je igrao s, ne znam, Potokarem, Mikulićem, Galovićem, sada igra s Musom, sutra to može biti Edson i tako dalje… On jednostavno mora gledati sebe.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Dodatni problem predstavljat će im velika motivacija Hajduka i očekivano pune tribine Poljuda, s obzirom na to da splitski Bili upravo sutra slave 105. rođendan. Kopić zaključuje kako nema druge nego:

Od prve sekunde želim vidjeti Belupo koji igra dobar nogomet.

Utakmica na Poljudu na rasporedu je sutra od 17 sati. Sudit će ju Fran Jović, Ivica Modrić i Igor Krmar, sva trojica iz Zagreba.

zatvori