Subota, 27. travnja 2024.

RK KOPRIVNICA HANGAR 18 Važna pobjeda protiv Ivanske

Rukometaši Koprivnice Hangara 18 proljetni dio sezone Treće hrvatske rukometne lige otvorili su na domaćem parketu gdje su uspješno pobijedili ekipu Ivanske s 30:28 (15:13 na poluvremenu).

Naši su mladi rukometaši pomalo nervozno otvorili utakmicu protiv starijih i iskusnijih gostiju, pa je Ivanska držala prednost do polovice prvog dijela. No, koprivnički rukometaši uspjeli su zbiti redove i uspostaviti kontrolu nad igrom te preuzeti vodstvo i zadržati ga do kraja poluvremena, a početkom drugoga doći i do +5. Nervozni su tada postali gosti, što je rezultiralo grubim prekršajima i isključenjima.

Utakmica ipak nije bila riješena: Ivanska lagano smanjuje razliku te na 23:23 dolazi do izjednačenja. Do kraja susreta igralo se gol za gol, sve do same završnice kada Koprivničanci dolaze na dva gola prednosti te zasluženom pobjedom od 30:28 zaključuju susret.

Trener seniora Koprivnice Branko Krajačić pohvalio je ekipu na borbenosti i želji za pobjedom, ali i upozorio na slabu realizaciju – bilo je čak 27 promašaja, od čega 16 sa šest metara. – Želja za dobrim nastupom i pobjedom utjecali su na našu igru u kojoj smo iskazali previše nervoze i vrlo slabu realizaciju – kazao je za službene internetske stranice kluba. – Kad ne iskoristite toliko čistih prilika, naravno da se pritisak povećava, što je utjecalo da nismo uspjeli utakmicu mirno privesti kraju, a imali smo prednost od 5 pogodaka. U zadnjoj smo minuti odlučivali o pobjedniku što je dalo posebnu draž cijelom susretu.

UTAKMICA 12. KOLA 3. HRL SJEVER
KOPRIVNICA HANGAR 18 – IVANSKA 30:28 (15:13)

KOPRIVNICA – SD Fran Galović.
Gledatelja: 100.
Suci: T. Kolenko i F. Malek, Nadzornik: D. Barić.

KOPRIVNICA HANGAR 18: Bukvić (17+1), Šumandl, Đurišević, L. Peričić 5, Karlović 3 (2), B. Peričić, Stričević, Pranjić 6 (2), Peić 11, Skupnjak, Žarić, Levak, Kovačić 2, Firšt, Markovinović 1, Dujaković 2. Trener: B. Krajačić.

zatvori