Petak, 26. travnja 2024.

Vozio kroz Borovljane kao na autocesti, više nego dvostruko brže od ograničenja

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom proteklog je vikenda zabilježila tri prometne nesreće, od čega jednu s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Okolnosti uslijed kojih su se dogodile prometne nesreće bile su brzina neprimjerena uvjetima na cesti, nepropisno skretanje i oduzimanje prednosti prolaska. Jedan od vozača bio je pod utjecajem alkohola. Teže je ozlijeđen vozač motocikla koji je jučer ujutro u Koprivničkim Bregima zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te pao na kolnik.

Policijski službenici tijekom vikenda sankcionirali su ukupno 140 prometnih prekršaja, od čega su se 32 odnosila na alkohol i 31 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Trojica vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, dvojica su uhićena, a protiv jednoga proveden je žurni prekršajni postupak.

Alkoholni rekorder vikenda bio je 23-godišnjak zatečen u subotu navečer u Antolovcu kako upravlja osobnim automobilom s 2,07 promila alkohola u organizmu. Rekorder što se tiče brzine, pak, bio je 61-godišnjak koji je u petak poslijepodne u Borovljanima vozio čak 130 kilometara na sat – a brzina je tamo ograničena na više nego dvostruko manje, 60 kilometara na sat.

Recimo i da policija tijekom ovog tjedna provodi pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa.

zatvori