Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO Niba Tours predstavlja turističku ponudu Podravine na 21. Viroexpu

Putnička agencija Niba Tours, jedna od najstarijih u Podravini, ovoga se vikenda predstavlja na Viroexpu – međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici.

Ovu koprivničku putničku agenciju s Viroviticom sada vežu i prisnije veze, otkako je polovicom prošle godine upravo u podravsko-slavonskom gradu otvorila svoju prvu poslovnicu izvan Koprivnice.

U bogatoj ponudi Niba Toursa, osim smještaja na Jadranu, nalaze se i sajmovi, poslovna i blagdanska putovanja, dačke ekskurzije i “maturalci”, sindikalna putovanja, turističke ture Hrvatskom i europskim zemljama, autobusne i zrakoplovne karte, ali i egzotičniji aranžmani poput pustolovnog i adrenalinskog turizma. Što se sve nudi možete i osobno provjeriti na www.nibatours.hr.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Štand Niba Toursa na Viroexpu je izazvao veliku pozornost, a osim izuzetnog broja posjetitelja sajma, pažnju je privukao i mnogim uglednicima. Tako su ga posjetili i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji se u razgovoru s djelatnicima zadržao izvan vremena predviđenog protokolom; zatim župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, njegov kolega iz nama susjednog Đurđevca gradonačelnik Željko Lacković; predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Damir Jakuš i mnogi drugi.

Bilo je tu i posjetitelja koji dolaze izvan granica naše zemlje, a osobiti interes za način rada i promociju in coming destinacija u Podravini i virovitičkom dijelu Slavonije pokazao je i veleposlanik Ukrajine Oleksandr Levchenko.

Viroexpo – jedan od najjačih sajmova u Hrvatskoj

Ovogodišnji sajam Viroexpo 21. je po redu, a osim zemlje partnera – Republike Kosovo – ove su godine tamo gospodarstvenici iz čak 26 zemalja svijeta. Ukupno 750 izlagača predstavlja svoje tvrtke, proizvode i djelatnosti na gotovo 25 tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora u Virovitici, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

21. Viroexpo otvorio je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je pritom istaknuo:

Cilj nam je strateški razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva. Sve potporne institucije su danas u jednoj koordinaciji i imaju prilike izlagati svoje ideje. U potporne institucije ćemo vratiti ono što smo nazvali start up centri. To su mjesta će naši poduzetnici moći dobiti sve potrebne informacije potrebne za početak poslovanja. Želimo svim poduzetnicima poslati jasnu poruku: te ljude u potporne institucije ste poslali vi i oni moraju opravdati vaše povjerenje. Želimo izaći iz tretmana prekomjernog deficita jer Hrvatska može i mora bolje.

Sajam Viroexpo otvoren je do nedjelje, 28. veljače, od 9 do 19 sati. Cijena ulaznice iznosi 10 kuna.

zatvori