Srijeda, 26. lipnja 2024.

ZLATNI PIJETAO Najbolji mladi hrvači Europe idućeg vikenda stižu u Koprivnicu

Trinaesti po redu Međunarodni turnir grada Koprivnice u hrvanju grčko-rimskim načinom za dječake i djevojčice, poznati “Zlatni pijetao”, ove će se godine održati u subotu, 5. ožujka u organizaciji Hrvačkog kluba Podravka.

Ovaj tradicionalan turnir stekao je velik značaj i ugled u hrvačkim klubovima Hrvatske, ali i šire, istaknuo je Dravi info tajnik HK Podravka, Vedran Blažeković.

Ovo je jedan od brojnijih turnira u ovom dijelu Europe, a u hrvatskim klubovima slovi kao jedan od najjačih turnira za uzraste mlađih dječaka i djevojčica. Međunarodnog je karaktera, dakle u Koprivnicu će stići hrvači iz 14 europskih zemalja.

U Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović svoje će hrvačke vještine tako predstaviti dječaci i djevojčice iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, Slovačke, Belgije, Poljske, Češke, Ukrajine, Rumunjske, Makedonije, Bosne i Hercegovine te Srbije, a ukupno se očekuje dolazak oko četiri stotine natjecatelja.

Službeni dio natjecanja počinje već u petak kada nam pristižu gosti iz susjednih zemalja; počinje službenim vaganjem koje je određeno od 18:30 do 20 sati za sve one koji pristignu dan ranije, ali i za natjecatelje koji odluče prenoćiti u Koprivnici i dočekati turnir odmorni.

Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr

Natjecanje počinje u 10 sati na šest borilišta. Nakon kvalifikacijskih borbi, od 13 sati, hrvači Podravke predstavit će i svoje aktivnosti izvan samog hrvanja, kaže tajnik Blažeković.

Kao organizatori, odlučili smo predstaviti i Univerzalnu sportsku školu koja djeluje u sastavu kluba. Predstavit će se djevojčice i dječaci predškolskog uzrasta koji ne treniraju hrvanje, nego osnovne motoričke sposobnosti i rad s njima.

Svečano otvorenje uz defile svih sudionika na programu je u 14 sati, a završne borbe i proglašenje pobjednika uslijedit će iza 17 sati. Najuspješnije hrvačice i hrvači po kategorijama primit će medalje, najuspješniji mlađi i stariji dječaci primit će prigodne pehare, a posebnu nagradu – “Trofej Inducta” – primit će natjecatelj koji pokaže najatraktivnije hrvanje na turniru. Tradicionalno, najuspješniji Podravkin hrvač bit će nagrađen biciklom.

Recimo i kako će nakon službenog otvorenja nastupiti i Ritmička skupina Dječjeg vrtića Tratinčica pod vodstvom Jelene Matijaško.

Univerzalna sportska škola

Pod vodstvom trenera Dalibora Kiša i Renata Begovića u sklopu Kluba djeluje i Univerzalna sportska škola Hrvačkog kluba Podravka. Program Univerzalne sportske škole HK Podravka namijenjen je djeci predškolske dobi. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 5 do 7 godina. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi. Prilikom održavanja turnira demonstrirat će se rad ove škole.

Program 13. “Zlatnog pijetla”

4. ožujka
18:30 – 20:30 Službeno vaganje (Hotel Podravina)
5. ožujka
8:30 – 9:30 Službeno vaganje (Sportska dvorana Gimnazije “Fran Galović”)
10:00 – 13:00 Kvalifikacijske borbe
13:00 – 14:00 Prezentacija rada Univerzalne sportske škole kluba
14:00 – 14:30 Svečano otvorenje turnira (defile sudionika), nastup Ritmičke skupine DV Tratinčica
14:30 – 16:00 Borbe četvrtinala i polufinala
16:00 – 17:00 Repasaž borbe i borbe za treća mjesta
17:00 – 18:00 Finalne borbe i svečanost proglašenja pobjednika po kategorijama


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori