Četvrtak, 3. listopada 2024.

Miroslav Vitković optužen za davanje mita policijskim službenicima

Miroslav Vitković, bivši predsjednik Uprave Podravke, a sada voditelj maloprodaje za tržište Bosne i Hercegovine, policijskim je službenicima nudio mito od 200 kuna kako ne bi utvrđivali njegovu alkoholiziranost, piše Podravski list, a prenosi jutarnji.hr.

Prema USKOK-ovoj optužnici, nakon što je Vitković u lipnju prošle godine slupao službeni automobil na autocesti kod Novog Marofa, policijskim službenicima koji su stigli na mjesto događaja nudio je 200 kuna kako ne bi službeno evidentirali njegovu alkoholiziranost. Na kraju se ispostavilo da u organizmu ima oko dva promila alkohola. USKOK ga stoga tereti i za kazneno djelo davanja mita.

Podsjetimo, Vitković je tog 17. lipnja 2015. putovao iz Ljubljane u Koprivnicu na sjednicu Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Koprivnica čiji je tada bio predsjednik. Premda je na putu bio već neko vrijeme, još uvijek je imao vrlo visoku količinu alkohola u organizmu, uslijed čega se zaletio u branik koji dijeli jedan trak autoceste od drugoga te na službenom Podravkinom automobilu napravio štetu od oko 40 tisuća kuna.

Kako je proteklog ljeta objavio Nacional, Vitković je nazvao jednu osobu iz Podravke te ju zamolio da dođe po njega, no zaposlenici Hrvatskih autocesta nisu ga propustili kroz naplatne kućice jer prema dogovoru HAC-a i MUP-a moraju obavijestiti policiju kada osoba dođe na naplatne kućice u vidno oštećenom automobilu. Potom se, prema Nacionalovu izvoru, verbalno ‘zakačio’ s policijskim službenicima te jednome od njih ponudio mito – upravo je to uvuklo PNUSKOK u cijelu priču. Prekršajni sudac idućeg mu je dana izrekao novčanu kaznu od 6.500 kuna.

Vitković je nakon toga smijenjen s dužnosti Podravkina direktora za slovensko tržište te imenovan direktorom maloprodaje za tržište BiH. Osim toga, podnio je i neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Koprivnica.

Slušaj uživo
zatvori