Petak, 26. travnja 2024.

Mladi matematičari odlaze na Matematičku konferenciju u Grčku

Županija će i ove godine podržati odlazak dvanaestero matematičara na Matematičku konferenciju 2016. koja će se održati od 30. ožujka do 3. travnja 2016. u Solunu u Grčkoj.

Dogovoreno je to na sastanku održanom krajem prošlog tjedna na kojem su o toj temi razgovarali zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki i voditeljica Centra izvrsnosti Mara Grašić.

Naime, tih je dvanaestero učenika iz Centra izvrsnosti sa svojim projektima prošlo na međunarodnom natjecanju pa su samim time stekli direktno pravo sudjelovanja na matematičkoj konferenciji. Kroz financiranje Centra za izvrsnost, Županija će pomoći roditeljima učenika u financiranju putovanja jer kako kaže dožupan Pal:

Mislimo da je to jedna dobra investicija u mlade matematičare jer na mladim ljudima svijet ostaje. Smatramo to ulaganjem u budućnost. Izrazito smo ponosni na naš Centar izvrsnosti, na mlade matematičare i njihove mentore.

Podsjetimo kako je Centar izvrsnosti otvoren u siječnju 2013. godine u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović te da je financiran iz proračuna Koprivničko-križevačke županije.

zatvori