Srijeda, 8. svibnja 2024.

Koprivnički Komunalac i dalje upravlja Piškornicom

„Inspekcija zaštite okoliša podnijela je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici jer je Piškornica – sanacijsko odlagalište j.d.o.o. sa sjedištem u Koprivničkom Ivancu zaprimala otpad na odlaganje, a da za to nije imala potrebnu dozvolu. Nakon nadzora, otpad na odlaganje preuzima tvrtka s valjanom dozvolom.“ Potvrdilo je to Dravi info Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Inspekcija je utvrdila da je zbrinjavanje neopasnog otpada obavljano od 25. rujna do 19. studenoga prošle godine iako odgovorni iz Piškornice nisu ishodili dozvolu za tu djelatnost.

Potom je taj isti posao na temelju ugovora s Piškornicom nastavio obavljati koprivnički Komunalac, doznajemo od predsjednice Uprave Maje Hleb. Komunalac je, podsjeća Hleb, petogodišnju dozvolu za taj posao dobio 2014. godine.

To konkretno znači da Komunalac ponovno, zahvaljujući dogovoru s tvrtkom Piškornica – sanacijsko odlagalište, upravlja odlagalištem na Piškornici i obavlja posao preuzimanja otpada. Hleb kaže da otpad na Piškornicu dovoze svi oni koji su o tome s tvrtkom Piškornica sklopili ugovore: Eko-flor plus Oroslavje, Pre-Kom Prelog, Ind-eko Rijeka, Lukom Ludbreg, Čistoća Rijeka, podravska Prizma VV, Univerzal Varaždin i naravno koprivnički Komunalac. Takav režim poslovanja, kaže Hleb, trajat će sve dok tvrtka Piškornica ne dobije svoju dozvolu. Zanimljivo je i da za vrijeme dok Komunalac upravlja odlagalištem na Piškornici svoj otpad na Piškornicu odlaže besplatno.

Što o svemu imaju za reći u Piškornici nismo uspjeli doznati jer s direktorom Mladenom Jozinovićem nismo uspjeli ostvariti kontakt.

zatvori